7 οφέλη του καρπουζιού για την υγεία σου

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουνίου, 2021

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Ακόμα και που ο καιρός δεν είναι πολύ σταθερός και μπορεί μία να έχει καύσωνα και μία ξαφνικά να βρέχει, το summer mood είναι εδώ.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα. Από την πρωινή σου βόλτα που πλέον μπορεί να γίνει με ένα πιο άνετο outfit μέχρι τη διατροφή σου. Αυτήν την εποχή, άλλωστε, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους νέα φρούτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιλογές σίγουρα έχουν έναν πιο δροσιστικό παράγοντα. Γιατί αυτό έχεις ανάγκη όταν η θερμοκρασία εκτοξεύεται και δεν αντέχεις να βρίσκεσαι για πολύ μακριά από τη συντροφιά του air condition.

Ήξερες, όμως, ότι το καρπούζι είναι γεμάτο διατροφικά οφέλη για το σώμα σου;

#1 Ενυδατώνει το σώμα, πολλές φορές καλύτερα και από το νερό.

#2 Δίνει περισσότερη λάμψη στο δέρμα σου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

#3 Προστατεύει από τις UV ακτίνες του ήλιου χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα στο λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές με σχετική δράση.

#4 Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και αμινοξέα.

#5 Βοηθάει στην απώλεια βάρους. Αν σκεφτείς ότι ένα μεσαίο καρπούζι έχει περίπου 18 γραμμάρια φυτικών ινών και μεγάλη ποσότητα νερού, αποτελεί το τέλειο σνακ για να σταματήσεις την πείνα σου χωρίς να πάρεις πολλές θερμίδες.

#6 Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή το κάνει να είναι εξοπλισμένο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

#7 Η βήτα-καροτίνη του μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α, μία βιταμίνη που λειτουργεί ευεργετικά για την υγεία των ματιών.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram