Οι beauty συνήθειές μας που βλάπτουν τα μαλλιά

Δημοσιεύθηκε 21 Νοεμβρίου, 2021

Υπάρχει καμία από εμάς που να μη θέλει υγιή και λαμπερά μαλλιά; Όσα προϊόντα και να χρησιμοποιούμε μερικές το αποτέλεσμα δεν είναι επιθυμητό.

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το πρόβλημα κρύβεται στις beauty συνήθειές μας; Αυτές είναι που ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας. Ίσως κάνουμε λάθη στον τρόπο που τα λούζουμε ή τα χτενίζουμε, γι’ αυτό και κάποιες συμβουλές από τους ειδικούς είναι απαραίτητες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας τις δούμε μαζί :

Λούζετε καθημερινά τα μαλλιά σας
Με αυτό τον τρόπο δεν επιτρέπετε στα φυσικά έλαια του κεφαλιού να ενυδατώσουν την περιοχή, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να εμφανίζουν τάση λιπαρότητας και ξηρότητας. Ακόμα και αν νιώθετε πως το καθημερινό λούσιμο είναι απαραίτητο, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ξηρό σαμπουάν για τις ενδιάμεσες μέρες ή ένα καλό κοντίσιονερ που ενυδατώνει σε βάθος την τρίχα και διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά για περισσότερες μέρες.

Εφαρμόζετε κοντίσιονερ στις ρίζες
Ένα πολύ συχνό λάθος που βαραίνει τα μαλλιά και δημιουργεί λιπαρότητα. Η σωστή μέθοδος είναι να απλώνετε το κοντίσιονερ από τη μέση έως τις άκρες.

Χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά
Οι περισσότερες χτενίζουμε τα μαλλιά μας αμέσως μετά το λούσιμο. Τα βρεγμένα μαλλιά όμως είναι πιο εύθραυστα και σπάνε, ειδικά καθώς προσπαθούμε να τα ξεμπερδέψουμε. Η καλύτερη στιγμή να τα ξεμπερδέψετε είναι κατά τη διάρκεια του λουσίματος, μαζί με το κοντίσιονερ και με ιδιαίτερα απαλές κινήσεις.

Τα στεγνώνετε αμέσως
Ο πολύ καυτός αέρας του σεσουάρ στα βρεγμένα μαλλιά τα ξηραίνει και τα φθείρει. Για να αποφύγετε τις λάθος κινήσεις, μετά το λούσιμο τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθεί καλά η υγρασία, χωρίς να τα τρίψετε με το ύφασμα.

Πιάνετε συχνά ponytails
Η αλογοουρά είναι σίγουρα η πιο εύκολη επιλογή για ένα γρήγορο hairstyling. Ωστόσο το λαστιχάκι και το σφιχτό δέσιμο σπάει τα μαλλιά, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείτε. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τυλίξετε το ponytail με μια τούφα των μαλλιών σας και να τη στερεώσετε με μπαρέτες.

Χρησιμοποιείτε πολύ καυτό νερό
Το καυτό ντους είναι η πρώτη μας σκέψη μετά από μια κουραστική ημέρα, είναι όμως και εχθρός των μαλλιών μας. Το καλύτερο για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα και απαλά, είναι να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και στο τέλος κρύο

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram