6 τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης

Δημοσιεύθηκε 18 Αυγούστου, 2022

Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω πετάξει χαλασμένα φρούτα και λαχανικά από το ψυγείο, για να μην συζητήσω τις αμέτρητες ληγμένες συσκευασίες που πιάνουν χώρο στο ντουλάπι γιατί προφανώς βαριέμαι να τις πετάξω. Για τις παρακάτω 6 τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης, όμως, έχω εξασφαλίσει θέση μακράς διάρκειας.

Είναι οι  τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης που ό,τι και να γίνει, αυτές θα επιβιώσουν. Αρκεί βέβαια να τα έχεις στα σωστά ταπεράκια/ βαζάκια. Για τις μεγάλες πείνες λοιπόν, καλό είναι να έχεις πάντα στο ντουλάπι σου τα εξής τρόφιμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης: Το μέλι

Αν διατηρείς το μέλι σε ένα καλά κλεισμένο βάζο δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, καθώς περιέχει ένα ένζυμο που αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων. Το μόνο που μπορεί να πάθει είναι να κρυσταλλώσει, κάτι που διορθώνεται εύκολα μόλις το ζεστάνεις σε ένα μπεν μαρί.

Λευκό ξύδι

Εξαιτίας της μεγάλης οξύτητας που έχει το λευκό ξύδι δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα. ΠΟΤΕ. Πιο πιθανό είναι να πάθεις κάτι εσύ παρά εκείνο, είναι ο Χαϊλάντερ των τροφίμων– νομίζω δεν γίνεται να το θέσω πιο σωστά.

Τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης: Τα όσπρια

Μεγάλη αδικία να χαλάνε τα αυγά και το κρέας και να μένει ανέπαφη το μπιζέλι, το ξέρω αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή- άδικη. Οι φακές και τα μαυρομάτικα θα σε περιμένουν με ανυπομονησία στο ντουλάπι μέχρι να πάρεις την απόφαση να τα φας, καθώς είναι τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης. Δεν τη γλιτώνεις.

Ρύζι

Λευκό, άγριο, μπασμάτι δεν έχει σημασία. Το ρύζι διατηρείται για χρόνια, μην κοιτάς την ημερομηνία λήξης στα πακέτα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να το έχεις σε ένα βάζο/ τάπερ που κλείνει πολύ καλά ώστε να μην μπουν μέσα ζουζούνια. Το καστανό ρύζι πάντως χαλάει, εξαιτίας των φυσικών ελαίων που έχει για αυτό καλό είναι να μην το ξεχάσεις στο βάθος του ντουλαπιού.

Αλάτι

Θυμάσαι τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων; Όχι ε; ούτε εγώ, αλλά με ένα γρήγορο google search θα θυμηθείς ότι ως φυσικό ορυκτό έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη φρεσκάδα του πολλά χρόνια

Ζάχαρη

Η αγαπημένη μας ζάχαρη είναι κι αυτή ανάμεσα στις τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης. Αθάνατη σε όλες τις μορφές, λευκή, καστανή, άχνη δεν έχει σημασία καθώς το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την δημιουργία βακτηρίων την κάνει Χαϊλάντερ, όπως το λευκό ξύδι.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram