6 ροφήματα που θα σε ενυδατώσουν πιο πολύ και από το νερό

Δημοσιεύθηκε 18 Μαΐου, 2022

Όλες γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε καθημερινά πολύ νερό (2.5-3 λίτρα) για να βοηθάμε την λειτουργία του μεταβολισμού. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο περισσότερο νερό πρέπει να πίνουμε για να παραμένουμε ενυδατωμένες και υγιής.

Αρκετές από εμάς δυσκολεύονται να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες νερού και αναζητούν υποκατάστατα. Δυστυχώς αρκετά από τα ροφήματα που επιλέγουμε περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης με αποτέλεσμα να μας αφυδατώνουν παρά να μας ενυδατώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Γάλα

Εκτός από την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και βιταμίνη D, το γάλα περιέχει πρωτεΐνη. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές ενυδάτωσης για εσένα που βαρέθηκες το νερό.

2) Νερό με φρούτα

Πρόσθεσε λεμόνι, μέντα, βασιλικό, φράουλες ή berries σε ένα γυάλινο μπουκάλι νερού. Η γεύση του θα αναβαθμιστεί αισθητά και θα απολαμβάνεις το πιο υγιεινό, δροσιστικό ρόφημα.

3) Φρουτοχυμός

Ο χυμός φρούτων περιέχει περίπου 85% νερό, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά ενυδατικό.

4) Καρπούζι

Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στα ροφήματα ωστόσο το καρπούζι αποτελείται από 92% νερό. Όσο λοιπόν απολαμβάνεις το δημοφιλές φρούτο θα λάβεις αρκετά υγρά που θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη.

5) Τσάι

Δεν έχει σημασία αν είναι φυτικό, μαύρο, πράσινο ή χαμομήλι. Το τσάι είναι εξίσου ενυδατικό με το νερό, έχει υπέροχη γεύση και μπορείς να το απολαύσεις ζεστό ή κρύο.

6) Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας έχει 95% περιεκτικότητα σε νερό και μοναδική γεύση. Είναι πολύ πιο υγιεινό από τους χυμούς και τα αθλητικά ποτά, αρκεί να αποφύγεις αυτά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram