5 συμπεριφορές που δείχνουν ότι η σχέση σου είναι τοξική

Δημοσιεύθηκε 19 Απριλίου, 2021

Τις περισσότερες φορές δεν πιστεύεις ότι σου συμβαίνει. Τα σημάδια, όμως, είναι εκεί, ακόμη κι αν εσύ τα αγνοείς. Άλλες φορές πάλι βλέπεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει (και μην μου χαμογελάς ειρωνικά… Για να υπάρχει φωτιά πρέπει να βλέπεις τον καπνό, όχι να τον φαντάζεσαι).

Για αυτή τη δεύτερη περίπτωση θα μιλήσουμε άλλη φορά (είναι και μεγάλη κουβέντα)!
Σήμερα θα δούμε μαζί συμπεριφορές που δείχνουν ότι η σχέση σου είναι τοξική και μέχρι να διαβάσεις το θέμα ως το τέλος όλο και κάτι θα έχει ξεκαθαρίσει στις #παραπολυμπερδεμενες σκέψεις σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις τοξικές σχέσεις τα θύματα συνήθως έχουν πεισθεί πως το (όποιο) πρόβλημα είναι δική τους (δλδ δική σου!) ευθύνη και υπαιτιότητα. Με λίγα λόγια, αν εσύ φταις για όλα και αν εσύ πρέπει να δώσεις λύση σε ό τι συμβαίνει σε αυτή τη σχέση, κάτι δεν πάει καλά.

Όταν κάποιον τον αγαπάς ή όταν τον θέλεις πολύ στη ζωή σου βρίσκεις δικαιολογίες για ό τι δεν σου αρέσει στη συμπεριφορά του.

Σήμερα, τώρα, εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει πιθανότητα να μην έχεις βρει τον Mr. Τέλειο!

1.Είναι πολύ ζηλιάρης ή σου λέει συνέχεια κακίες: Αυτός ο τύπος μπορεί να είναι εξαιρετικά ήρεμος και ευγενικός αλλά… οι λεξούλες του κρύβουν ανεξήγητη κακία. Πολύ συχνά μάλιστα συγκρίνεται μαζί σου (για να δείξει ότι είναι καλύτερος). Σκέψου τις αντιδράσεις του. Χαίρεται με τις επιτυχίες σου; Χαίρεται με την χαρά σου; Ή μήπως πάντα εκνευρίζεται;

2.Σε κριτικάρει και σε υποτιμάει: Εάν έχεις πέσει στον έρωτα ενός νάρκισσου άντρα θα περνάς ήδη άσχημα. Η αγωνία του να είναι σε όλα πρώτος και καλύτερος, όχι μόνο από εσένα αλλά από όλους, θα σε εξαντλήσει ψυχολογικά.

3.Διαστρεβλώνει την αλήθεια ώστε να είναι πάντα το φταίξιμο δικό σου: Ψάχνει διαρκώς τρόπο να καλύπτει τα λάθη του (που ακόμα και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι είναι δικά του)… Για να τα καταφέρει δυστυχώς γίνεται πολύ συχνά σκληρός στα λόγια του.

4.Δεν λαμβάνει ποτέ υπόψη του τη γνώμη σου. Αυτό. Δεν χρειάζεται επεξήγηση.

5.Σε χρησιμοποιεί για κάλυψη στις κινήσεις του και αν χρειαστεί να σε εκθέσει για να καλύψει τα νώτα του το κάνει με μεγάλη ευκολία. Πολύ κουραστικός!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram