5 στιλιστικά λάθη που μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και το πιο όμορφο σύνολο

Δημοσιεύθηκε 5 Μαΐου, 2021

Ο βασικότερος στόχος σου όταν δημιουργείς ένα σύνολο είναι να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και άνετα, όσες ώρες κι αν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Υπάρχουν μερικές ημέρες που έχεις τον χρόνο να φροντίσεις το look σου, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν προλαβαίνεις να κοιταχτείς καν στον καθρέφτη επειδή βιάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποια στιλιστικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι και υπονομεύουμε τα outfits μας. Σε κάποιες μπορεί να φαίνονται απλώς λεπτομέρειες, ωστόσο αυτές είναι που κάνουν τη διαφορά και θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις.

Φθαρμένα Αξεσουάρ
Τα αξεσουάρ παίζουν καθοριστικό ρόλο στα σύνολα σου. Ένα εντυπωσιακό κομμάτι μπορεί να αναβαθμίσει στη στιγμή τα looks σου, ενώ μία λάθος επιλογή μπορεί να το καταστρέψει. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως χρειάζεται να τα φροντίζεις όσο περισσότερο γίνεται ώστε να τα διατηρήσεις σαν καινούρια. Κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι δηλαδή, φρόντισε να καθαρίσεις τα παπούτσια σου και να παρατηρήσεις εάν υπάρχει κάποια γρατζουνιά ή φθορά ώστε να τη διορθώσεις. Το ίδιο ισχύει και με τις τσάντες σου, τις οποίες χρειάζεται να αποθηκεύεις προσεκτικά, αφού κάποια υλικά φθείρονται από τη σκόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ατέλειες
Είναι αυτές οι λεπτομέρειες, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι καθόλου ασήμαντες και χρειάζεται να τις προσέχεις πολύ. Λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, ακόμα κι αν βιάζεσαι, παρατήρησε το σύνολο σου στον καθρέφτη. Μπορεί να λείπει ένα κουμπί, να έχει ξηλωθεί κάποιο στρίφωμα ή να υπάρχει κάποιος λεκές που δεν είχες δει. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όσο μικρό κι αν φαντάζει μπορεί να καταστρέψει το σύνολο σου.

Τσαλακωμένα ρούχα
Θα συμφωνήσουμε πως το σιδέρωμα δεν είναι η αγαπημένη μας δραστηριότητα, ωστόσο είναι αναγκαίο στις περισσότερες περιπτώσεις. Ένα ρούχο που δεν είναι σωστά ή καθόλου σιδερωμένο θα υποβαθμίσει αμέσως την εμφάνιση σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις τις οδηγίες που αναγράφονται στα καρτελάκια των ρούχων και αφορούν το σιδέρωμα, ώστε να μην προκληθούν φθορές στο ύφασμα.

Resizer 16168774574240

Κακή εφαρμογή
Ένα από τα πρώτα μαθήματα στιλ που αξίζει να γνωρίζουμε όλες μας είναι πως πρέπει να επιλέγουμε τα ρούχα μας με βάση τον σωματότυπο μας. Εάν ένα φόρεμα σου αρέσει πολύ, αλλά δεν σου αναδεικνύει τη σιλουέτα σου, μην το αγοράσεις. Όσο όμορφο κι αν είναι, όταν το φορέσεις δεν θα νιώθεις άνετα και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι κομψό. Σίγουρα, υπάρχουν καλύτερες επιλογές που θα ταιριάζουν περισσότερο στο δικό σου σώμα.

Λάθος εσώρουχα
Τα εσώρουχα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο είναι σχεδόν δεδομένο για όλες μας, ωστόσο κάποιες γυναίκες αγνοούμε. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξεις τα εσώρουχα σου με βάση το σύνολο που πρόκειται να φορέσεις. Εάν φορέσεις λευκό, τα εσώρουχα σου θα πρέπει να είναι μπεζ ώστε να μη φαίνονται ή εάν μία μπλούζα αφήνει ακάλυπτους του ώμους, θα πρέπει να φορέσεις στράπλες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram