5 σημαντικοί λόγοι για να αποφεύγετε τα αναψυκτικά

Δημοσιεύθηκε 22 Απριλίου, 2020

Είναι εξαιρετικά δημοφιλή και ειδικά το καλοκαίρι η κατανάλωσή τους αυξάνεται επειδή μας δροσίζουν.

Ταυτόχρονα όμως, όλο και πυκνώνουν οι συστάσεις γιατρών και διατροφολόγων για αποχή από την κατανάλωση αναψυκτικών λόγω των επιπτώσεών τους στη σιλουέτα και την υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών

#1 Στερείστε σημαντικά θρεπτικά συστατικά: Οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά αντί για υγιεινά ροφήματα, όπως το άπαχο φρέσκο γάλα ή οι χυμοί από φρέσκα φρούτα δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη Α, ασβέστιο και μαγνήσιο. Επιπλέον, τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο καταστρέφει το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

#2 Οι κίνδυνοι από τα μπουκάλια: Τα πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών περιέχουν μια τοξική χημική ουσία που ονομάζεται δισφαινόλη Α, η οποία μπορεί να περάσει στον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέεται με πολλές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταστολής του ανοσοποιητικού.

#3 Πρόσληψη βάρους: Σχετική μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν αναψυκτικά διαίτης έχουν 41% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι για κάθε κουτί αναψυκτικού που πίνουν καθημερινά. Οι γλυκές γεύσεις στέλνουν σήματα στα κύτταρα του σώματος για αποθήκευση λίπους και υδατανθράκων, ενώ προωθούν την απελευθέρωση ινσουλίνης, εμποδίζοντας την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος. Καμία μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

#4 Περιέχουν φωσφορικό οξύ: Το φωσφορικό οξύ εμποδίζει την ικανότητα του σώματος να απορροφά το ασβέστιο. Η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου οδηγεί σε οστεοπόρωση και προβλήματα στα δόντια. Επίσης, ανακατεύεται με τα στομαχικά οξέα και εμποδίζει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, ενώ επιβραδύνει την πέψη.

#5 Προκαλούν αφυδάτωση: Λόγω των υψηλών επιπέδων ζάχαρης, νατρίου και καφεΐνης, τα αναψυκτικά μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Πολλοί άνθρωποι πίνουν αναψυκτικά αντί για νερό, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο αφυδάτωσης

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram