5 λάθη που προκαλούν ρυτίδες στα μάτια

Δημοσιεύθηκε 18 Φεβρουαρίου, 2024

Η εμφάνιση ρυτίδων επηρεάζεται σημαντικά από κληρονομικούς παράγοντες. Έτσι, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος που έχουμε κληρονομήσει (την ελαστικότητά του, τη λιπαρότητά του, το χρώμα του) είναι λιγότερο ή περισσότερο πιθανό να δούμε αυτές τις ενοχλητικές, λεπτές γραμμές στην περιοχή των ματιών μας. Ωστόσο, ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειές μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατάσταση της επιδερμίδας μας και κατ’ επέκταση στην εμφάνιση των ρυτίδων. Ορίστε λοιπόν 5 συνηθισμένα λάθη που προκαλούν ρυτίδες στα μάτια και τρόποι να τα αποφύγουμε.

Λάθος 1ο – Απότομες κινήσεις στο ντεμακιγιάζ

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και κατ’ επέκταση πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στη δημιουργία λεπτών γραμμών. Έτσι, όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ πρέπει να κάνουμε απαλές, ήπιες κινήσεις και όχι να τρίβουμε μανιωδώς μέχρι να φύγει η αδιάβροχη μάσκαρα (μαζί με μερικές βλεφαρίδες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λάθος 2ο – Περιοριζόμαστε στην ενυδατική κρέμα

Τα μάτια είναι μια ευαίσθητη περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε αλλεργίες. Επομένως, πρέπει να προσέχουμε τι εφαρμόζουμε στα μάτια μας. Οι συνθέσεις που προορίζονται για τα μάτια είναι ασφαλέστερες (συγκριτικά με μια απλή ενυδατική κρέμα που γράφει ότι μπορεί να απλωθεί και στα μάτια), ενώ τα ειδικά συστατικά τους διεισδύουν εύκολα χωρίς να «βαραίνουν» το δέρμα.

Λάθος 3ο – Ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου

Μία από τις κυριότερες βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες UV είναι και η φθορά του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για παθήσεις όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης. Παράλληλα, επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας και μας αναγκάζουν να μισοκλείνουμε τα μάτια μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για σχηματισμό ρυτίδων στην περιοχή.

Λάθος 4ο – Δεν κοιμόμαστε ανάσκελα

Ο ύπνος μπορεί όμως και να προκαλέσει ρυτίδες, με τους δερματολόγους να τονίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων. Όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα ή στο πλάι κάθε βράδυ για πολλά χρόνια, εντείνουμε την εμφάνιση ρυτίδων στην περιοχή των ματιών και όχι μόνο.

Λάθος 5ο – Δεν εφαρμόζουμε αντηλιακή

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία, όμως δεν είναι αρκετά. Όπως όλο μας το πρόσωπο, έτσι και τα μάτια μας χρειάζονται αντηλιακή κρέμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram