5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις για να θεωρείσαι καλή φίλη

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2021

Ένας από τους πιο σημαντικούς τύπους σχέσεων που θα απολαύσεις στην πορεία της ζωής σου είναι η φιλία

Η ομορφιά της φιλίας είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τους φίλους σου, σε αντίθεση με την οικογένεια. Ωστόσο έχει συμβεί σε όλες μας να συναναστραφούμε με άτομα που θεωρούσαμε φίλους και στην πορεία αποδείχθηκαν τοξικοί για εμάς. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις την αληθινή φιλία. Υπάρχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχεις αν θες να θεωρείσαι καλός φίλος και αξίζει να αναζητήσεις στις παρέες σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Ειλικρίνεια

Το Α και το Ω όλων των σχέσεων. Πραγματική φίλη είναι εκείνη που έχει το θάρρος και την οικειότητα να σου πει ακόμη κι αυτά που δεν θες να ακούσεις, πάντα όμως με γνώμονα το καλό σου.

2) Αποδοχή

Είναι πολύ σημαντικό να αποδέχεσαι την φίλη σου με τα ελαττώματά του. Μην την κρίνεις, αντίθετα προσπάθησε να συμβιβαστείς με τυχόν εκνευριστικά χαρακτηριστικά της. Μην ξεχνάς πως καμία δεν είναι τέλεια.

files1

3) Εμπιστοσύνη

Οι φίλοι είναι τα άτομα στα οποία θα πούμε ένα μυστικό μας, έναν προβληματισμό ή κάτι που δεν θέλουμε να συζητήσουμε με την οικογένειά μας. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη ανάμεσα σε μια φιλία και όταν χαθεί, δημιουργεί πολλά προβλήματα.

4) Ευγένεια

Μια γενικότερη αρετή που καλό θα ήταν να σε συνοδεύει στη ζωή σου είναι η ευγένεια. Οι καλοί τρόποι δεν πάνε ποτέ χαμένοι ίσα ίσα θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

5) Συμπόνια

Οι καλοί φίλοι συμπάσχουν με ό,τι σου συμβαίνει. Καταλαβαίνουν τον πόνο σου, είναι εκεί για να σε βοηθήσουν στα δύσκολα και φυσικά χαίρονται με τις χαρές σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram