5 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια χωρίς να χρειάζεσαι καφεΐνη

Δημοσιεύθηκε 28 Νοεμβρίου, 2021

Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε την ενέργεια στο μυαλό μας τη σημερινή εποχή, είναι αρκετά μακριά από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα. 

Οι περισσότερες από εμάς πιστεύουμε ότι για να παραμένουμε δραστήριες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πρέπει να τροφοδοτούμε το σώμα και τον εγκέφαλό μας με καφεΐνη, αλλά κάπου εδώ θα σε απογοητεύσω... Η καφεΐνη δε σου προσφέρει πραγματική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλε πρόγραμμα στον ύπνο σου και προσπάθησε να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι

«Όταν ένα άτομο ξυπνά φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να βάζει ξυπνητήρι, είναι ένα άμεσο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», υποστηρίζει ο Michael Breus. Φιτάξε ένα πρόγραμμα ύπνου και προσπάθησε να ξυπνάς και να κοιμάσαι σταθερές ώρες κάθε μέρα. Το να μην ακούς κάθε πρωί το ξυπνητήρι και να ταράζεσαι, αλλά να μπορείς να ξυπνάς μόνη σου, έχοντας κοιμηθεί 7-8 ώρες, είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά την ενέργειά σου, αλλά και τη συνολική σου ευεξία.

Προσπάθησε να εκτίθεσαι στον ήλιο μόλις ξυπνάς

Η λήψη του ηλιακού φωτός στα μάτια το πρωί ενεργοποιεί την παραγωγή μελατονίνης και την κρατά σε υψηλά επίπεδα για 16 ώρες.

Ανάπνευσε

Μόλις ξυπνήσεις, πάρε 15 βαθιές αναπνοές. Αυτό θα πλημμυρίσει τον εγκέφαλό σου με οξυγόνο και σίγουρα θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Βάλε την κίνηση στη ζωή σου

Η κίνηση πάντα βοηθά τα επίπεδα της ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή «αναγκάζει» τον μεταβολισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση. Επίσης, προκαλεί έναν «καταρράκτη» ορμονικών αλλαγών, οι οποίες προάγουν την παραγωγή κορτιζόλης.

Ενυδατώσου, μην καταναλώνεις καφεΐνη

Ο ύπνος αφυδατώνει τον οργανισμό, καθώς χάνουμε σχεδόν ένα λίτρο νερό κάθε βράδυ. Γι' αυτό ξεκίνα την ημέρα σου πίνωντας τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό ώστε να επανυδατωθεί ο εγκέφαλό σου, ο οποίος συρρικνώνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταφέροντας τα μεταβολικά μας απόβλητα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram