5 σωτήρια tip για να έχεις πάντα καθαρό & τακτοποιημένο σπίτι

Δημοσιεύθηκε 31 Ιανουαρίου, 2023

Υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που λατρεύουν τη φασίνα, που τη βλέπουν και σαν ψυχοθεραπεία με έναν τρόπο. Είναι, όμως, κι αυτές που βαριούνται όσο τίποτα άλλο το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα και κάθε είδους καθαριότητας σπιτιού, αλλά… πώς να το κάνουμε; Κάπως πρέπει να γίνει κι αυτό.

Αν ανήκεις σε αυτήν τη δεύτερη κατηγορία, αλλά είσαι maniac με την τακτοποίηση και θες να φαίνεται το σπίτι σου λαμπίκο, ακόμα και αν δεν είναι στην εντέλεια, τα παρακάτω tips είναι για εσένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα tips για να φαίνεται το σπίτι καθαρό
Έχε πάντα πάνω-πάνω τα ρούχα και αξεσουάρ που φοράς πιο συχνά

Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις με τις ώρες, μα κυρίως να κάνεις άνω-κάτω τα συρτάρια σου, να βγάζεις ρούχα και να τα αφήνεις πάνω στο κρεβάτι και… άντε μετά να τα ξανατακτοποιήσεις.

Λίγη καθαριότητα κάθε μέρα

Μπορεί να σου φαίνεται κλισέ αυτή η ατάκα, αλλά όντως ισχύει. Αν καθαρίζεις ένα δωμάτιο κάθε μέρα, τότε δεν θα χρειαστεί σίγουρα μέσα στο ΣΚ να κάνεις αυτό που λέμε… γενική και να χαραμίσεις τις μέρες ξεκούρασής σου.

Να έχεις πάντα ένα συγκεκριμένο σημείο άδειο για… ώρα ανάγκης

Το να πρέπει να σταματήσεις και να σκεφτείς πού να τοποθετήσεις κάτι, αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από τη μέρα σου και σε αγχώνει περισσότερο. Άσε που κάνει και την καθαριότητα του σπιτιού πιο δύσκολη και χρονοβόρα. Έχε, λοιπόν, πάντα έναν συγκεκριμένο χώρο, ένα σημείο που να χωράει πράγματα, ώστε να τοποθετείς ό,τι δεν χρειάζεται και δεν προλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή να βάλεις στη θέση του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram