5 συμβουλές για να ξεκινήσετε την ημέρα με περισσότερη ενέργεια

Δημοσιεύθηκε 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Για εκείνους που είναι «πρωινοί τύποι» το πρωινό ξύπνημα είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να συμπεριλαμβάνει γυμναστική, θρεπτικό πρωινό, μουσική, ακόμη και βόλτα.

Οι περισσότεροι ωστόσο αντιμετωπίζουν δύσκολα το πρωινό ξύπνημα, με αναβολές στο ξυπνητήρι και τρέξιμο για να μην καθυστερήσουν, με αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και μειωμένη διάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα καταφέρετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με περισσότερη ενέργεια και διάθεση:

–> Αλλάξτε τον ήχο από το ξυπνητήρι: σύμφωνα με έρευνα του 2020, οι μελωδικοί ήχοι από το ξυπνητήρι μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διάθεση κατά το ξύπνημα, σε σχέση με τους μονότονους, έντονους ήχους.

–> Αφήστε το πρωινό φως να μπει στον χώρο: το φυσικό φως του ήλιου ενεργοποιεί εκείνους τους μηχανισμούς του οργανισμού, που «ειδοποιούν» ότι είναι πρωί.

–> Πλύσιμο του προσώπου: μία καλή πρακτική είναι το πλύσιμο του προσώπου με κρύο νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. Το κρύο νερό μπορεί να σας ξυπνήσει άμεσα ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ανακούφιση και την βελτίωση της όψης των κουρασμένων ματιών.

–> Ετοιμάστε ένα θρεπτικό πρωινό: ένα πλήρες πρωινό με θρεπτικά συστατικά, όπως δημητριακά, αυγό, χυμό πορτοκάλι θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα με ενέργεια.

–> Ετοιμάστε μία “to do list”: μία λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας, μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του άγχους και στην καλύτερη οργάνωση της καθημερινότητας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram