5 σημάδια που αποδεικνύουν πως είσαι εθισμένη στο κινητό σου

Δημοσιεύθηκε 23 Μαΐου, 2022

Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι το μέσο με το οποίο μπορούμε εύκολα να διατηρήσουμε την επαφή με τους φίλους, την οικογένεια αλλά και τους συνεργάτες μας, να περιηγηθούμε σε μια νέα πόλη, να παραγγείλουμε φαγητό ή να καλέσουμε ένα ταξί –ναι, τα apps που υπάρχουν μέσα του είναι αμέτρητα-, όμως οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν κάνουν τόσο καλό στην ψυχική μας υγεία.

Η υπερβολική χρήση smartphone συνδέεται με δυσκολίες στη ρύθμιση των συναισθημάτων μας, παρορμητικότητα, εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα, ντροπαλότητα και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα πρόσφατο video από την ψυχίατρο Dr Julie Smith - της οποίας το βιβλίο με τίτλο «Γιατί κανείς δεν μου το είπε πριν;» βοηθά να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με την ψυχική τους υγεία και πώς να τη φροντίζουν- έχει γίνει viral. Το video, με τίτλο «5 σημάδια ότι είσαι εθισμένος στο τηλέφωνό σου», περιλάμβανε μια λίστα με συμπεριφορές και συναισθήματα που πρέπει να προσέξεις.

1. «Γεμίζεις κάθε πιθανή στιγμή της ημέρας σκρολάροντας στο τηλέφωνό σου, χάνοντας ώρες χρόνου χωρίς να το καταλάβεις», γράφει σε λεζάντα στο video της η Dr Julie Smith.

2. «Το κοιτάς διαρκώς και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς», γράφει για τον δεύτερο λόγο η ψυχίατρος.

3. «Νιώθεις μοναξιά, ανασφάλεια και έχεις την αίσθηση πως πάντα κάτι σου λείπει».

4. «Αμελείς τον ρόλο ή τις ευθύνες σου για να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στο τηλέφωνό σου».

5. Και το τελευταίο σημάδι εθισμού και κάτι με το οποίο πολλά ζευγάρια θα συσχετιστούν (ειδικά αν έχετε περάσει ποτέ τα βράδια σκολάροντας ο ένας δίπλα στον άλλο) είναι πως «οι σχέσεις σου υποφέρουν καθώς ο χρόνος που περνάς μαζί με τον σύντροφό σου είναι λιγότερος από εκείνον που περνάς ασχολούμενη με το τηλέφωνό σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram