5 πρωινές συνήθειες που θα απογειώσουν την ενέργεια και τη διάθεσή σου

Δημοσιεύθηκε 3 Οκτωβρίου, 2022

Το πρωί είναι αποδεδειγμένα μια σημαντική στιγμή της ημέρας γι' αυτό αξίζει να αφιερώσουμε λίγα λεπτά καθημερινά στον εαυτό μας. Αυτή η αλλαγή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει αφού σύντομα θα είσαι γεμάτη ενέργεια και αρκετά πιο παραγωγική. Δεν είναι τυχαίο πως στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Ας δούμε όμως τώρα μερικές από τις πρωινές συνήθειες που έχουν καθιερώσει αρκετές επιτυχημένες γυναίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Ένα καλό πρωινό γεύμα

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να καταλάβεις ποιες τροφές σε κάνουν να νιώθεις πιο ενεργητική. Μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις καταναλώσει ένα πλούσιο, υγιεινό πρωινό. Πρόσθεσε μερικά superfoods στη διατροφή σου και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη όλη την ημέρα.

2) Άσκηση

Η άσκηση αποτελεί σημαντικό μέρος μιας παραγωγικής, υγιεινής πρωινής ρουτίνας. Η κίνηση σε συνδυασμό με την αναπνοή οξυγονώνει κάθε κύτταρο του σώματος, με αποτέλεσμα να σε βοηθά να νιώθεις καλύτερα σωματικά αλλά και πνευματικά. Λίγα λεπτά πρωινής άσκησης αρκούν για να ενδυναμώσεις το σώμα και το μυαλό σου.

3) Κατανόηση των αναγκών σου

«Μια υγιής και παραγωγική πρωινή ρουτίνα είναι αυτή που σε προετοιμάζει για μια θετική νοοτροπία σε συνδυασμό με ένα γεμάτο ενέργεια σώμα», τονίζει η Welness expert, Andrea Marcellus.

«Βρες 4-5 δραστηριότητες που σε διεγείρουν, σε ενδυναμώνουν συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά και ένταξέ τες στο πρόγραμμά σου», προσθέτει η ειδικός.

4) Ψηφιακό detox

Έρευνες δείχνουν ότι τα πρώτα 10 λεπτά της ημέρας μας καθορίζουν ολόκληρο το 24ωρο. Ο έλεγχος των email και το scrollάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο κακό μπορεί να σου κάνει αφού παράγει ορμόνες του στρες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη.

5) Το σωστό #ootd

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή μας. Πριν φύγεις για το γραφείο, βρες ένα look που σε κάνει να νιώθεις άνετη και όμορφη. Χτένισε τα μαλλιά σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο καθημερινά στο μακιγιάζ. Αυτή η self care ρουτίνα θα σου δώσει μια ψυχική και συναισθηματική ώθηση και θα σε κάνει να βλέπεις την ημέρα λίγο πιο αισιόδοξα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram