5 προϊόντα που μειώνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες

Δημοσιεύθηκε 17 Μαρτίου, 2023

Γνωστό ως ο "αντίπαλος" της ρετινόλης, εκείνο που υπόσχεται τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα με την "diva του skincare" χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες, που τη συνοδεύουν, το bakuchiol είναι σίγουρα ένα από τα πλέον ανερχόμενα ενεργά συστατικά. Τι το κάνει όμως να ξεχωρίζει και ποια τα προϊόντα με bakuchiol που αξίζει να δοκιμάσετε; Όλα όσα θέλετε να ξέρετε βρίσκονται παρακάτω:

Τι είναι το bakuchiol;
Πρόκειται για το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi που φύεται στην Ανατολική Ασία. Στην Ελλάδα συναντάται η psoralea bituminosa, η οποία σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη έχει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του bakuchiol;
Το bakuchiol έχει παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες με τη ρετινόλη, αν και θεωρείται λιγότερο ισχυρό. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά με τη μείωση της όψης των γραμμών και των ρυτίδων, τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, αυξάνοντας παράλληλα την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τη ρετινόλη είναι ότι δεν ερεθίζει το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και ξεφλούδισμα, γεγονός που το κάνει ιδανικό ακόμα και για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τη ρετινόλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Τι προϊόντα με bakuchiol κυκλοφορούν;
Αν και δεν αποτελεί το ίδιο δημοφιλές με τη ρετινόλη, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα με bakuchiol σε όλες τις skincare κατηγορίες με κυριότερες τις κρέμες, τους ορούς και τις μάσκες προσώπου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram