5 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ μία makeup artist

Δημοσιεύθηκε 1 Οκτωβρίου, 2022

Μας αρέσει να μαθαίνουμε μυστικά ομορφιάς από παντού: Από τις celebrities, τους makeup artists, τους hair και nail experts, από τις φίλες μας και τα κορίτσια της διπλανής πόρτας. Αυτή τη φορά, είμαι εδώ για να σου μεταφέρω μερικά από τα μυστικά ομορφιάς της makeup artist Andreea Ali. Όχι δεν θα μιλήσουμε για αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά για πράγματα που δεν κάνει ποτέ ως makeup artist.

Καθαρά πινέλα, σφουγγαράκια και εργαλεία μακιγιάζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ ένα βρώμικο σφουγγάρι ή πινέλο μακιγιάζ. Τον ίδιο σεβασμό που δείχνω όταν βάφω τους πελάτες μου, τον δείχνω και στον εαυτό μου», αναφέρει η ίδια στο video, δίνοντας στη συνέχεια και ένα πολύ πρακτικό beauty tip: «βάλε το beautyblender (σφουγγαράκι μακιγιάζ σου) στο μπάνιο, δίπλα στην οδοντόβουρτσά σου. Το πρωί, όταν πλένεις τα δόντια σου, πλύνε και το σφουγγαράκι τρίβωντάς το πάνω σε μία μπάρα σαπουνιού. Στη συνέχεια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, καθώς έτσι κι αλλιώς υγρό θα το χρησιμοποιούσες στην επιδερμίδα σου

Καλή προετοιμασία της επιδερμίδας

Αψεγάδιαστο και με μεγάλη διάρκεια μακιγιάζ = Καλή skincare προετοιμασία της επιδερμίδας. «Πάντα φροντίζω να προετοιμάζω σωστά την επιδερμίδα πριν το μακιγιάζ, εκτός κι αν πρόκειται να κάνω το μακιγιάζ σε κάποιον performer, που ξέρω πως θα ιδρώσει αρκετά, οπότε τότε, δεν απλώνω primer και ενυδατική».

-Mini Mascaras

«Ποτέ δεν χρησιμοποιώ την ίδια μάσκαρα σ’ όλους τους πελάτες. Αυτό που κάνω συνήθως, είναι να αγοράζω κάμποσες mini μάσκαρα και στη συνέχεια, στο τέλος του μακιγιάζ, να τις δίνω στους πελάτες μου. Είναι happy κι αυτοί, αλλά το πιο βασικό είναι πως υπάρχει ασφάλεια και υγιεινή». Όσο για το γιατί δεν προτιμά να χρησιμοποιήσει καθαρά βουρτσάκια μάσκαρα, απαντά: «Προφανώς και έχω σκεφτεί να χρησιμοποιήσω καθαρά βουρτσάκια μάσκαρα, απλά, πιστεύω πως αυτό πιου κάνει τη διαφορά σε κάθε μάσκαρα είναι το βουρτσάκι της».

Ο σκοπός του μακιγιάζ

«Ποτέ δεν προσπαθώ να αλλάξω τελείως το πρόσωπο του ανθρώπου που βάφω, με τη βοήθεια του μακιγιάζ». Ως makeup artist, όπως λέει η ίδια, έχει όλα τα εργαλεία και γνωρίζει όλα τα tricks, αλλά το να αλλάξει το πρόσωπο κάποιου με το μακιγιάζ είναι κάτι που εκείνη δεν ενστερνίζεται.

-Τι να μην κάνεις με το πινέλο

Last but not least, η ίδια αποφεύγει να φυσάει τα πινέλα μακιγιάζ αφού τα περάσει πρώτα από τα προιόντα πούδρας, για ευνόητους λόγους (διασπορά μικροβιών).

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram