5 λόγοι που χρειάζεσαι τους φίλους στη ζωή σου

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουνίου, 2021

Χώρισες, έπεσες στα πατώματα, έκλαψες, μελαγχόλησες. Η κολλητή σου ήταν πάντα εκεί! Πήρες το πτυχίο σου, έπιασες την πρώτη σου δουλειά ή πήρες αύξηση. Η πρώτη κίνηση που έκανες ήταν να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πάρεις την παρέα σου για να μοιραστείς τη χαρά σου. Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ πώς θα βίωνες τέτοιου είδους καταστάσεις χωρίς τις φίλες σου;

Ίσως να ένιωθες ότι κάτι λείπει. Ίσως να μην μπορούσες να βιώσεις το κάθε διαφορετικό συναίσθημα στο peak του. Έτσι ακριβώς είναι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλία μειώνει το άγχος. Όταν βρίσκεσαι δίπλα σε αγαπημένους φίλους και φίλες τα επίπεδα κορτιζόλης, τα οποία είναι υπεύθυνα για το στρες, μειώνονται. Κι αυτό, γιατί κοντά τους γελάς περισσότερο και περνάς καλά.

Οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις έναν σκοπό στη ζωή σου. Να ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να αποδεχθείς αυτό που πραγματικά είσαι.

Έχοντας φίλους νιώθεις ότι κάπου ανήκεις. «Χτίζεις» την αυτοπεποίθησή σου, έχεις παρέα όταν τη χρειάζεσαι και δεν νιώθεις ανασφάλεια στη ζωή σου. Η φιλία σε βοηθά να μη νιώσεις ποτέ απομονωμένη.

Έχεις κάπου να ακουμπήσεις στα δύσκολα. Να νιώσεις υποστήριξη όταν χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπη με προκλήσεις. Αντίστοιχα, έχεις κάποιους ανθρώπους για να μοιραστείς τις χαρές της ζωής.

Οι φίλοι μπορούν να σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Θέλεις να γίνεις πιο fit; Ψάξε στον κύκλο σου ποια φίλη σου πάει τακτικά στο γυμναστήριο και ακολουθεί πρόγραμμα διατροφής και… ακολούθησέ τη! Έχοντας στο πλάι σου εκείνη, θα καταφέρεις πιο εύκολα να πετύχεις τον στόχο σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram