5 λόγοι για να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου

Δημοσιεύθηκε 2 Δεκεμβρίου, 2021

Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους ευεξίας. Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, την εικόνα αλλά και την ψυχολογία σου.

Εάν δεν υπάρχει ήδη στην ζωή σου, νομίζω ότι πρέπει να μπει σύντομα!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Πώς νιώθεις σωματικά

Μετά από μια καλή προπόνηση, υπάρχει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης, αδρεναλίνης και ευφορίας. Η άσκηση ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία για να επιτρέψει περισσότερο αίμα στους μύες, κάτι που κάνει το σώμα σου να αισθάνεται αναζωογονημένο. Ο καρδιακός ρυθμός μειώνεται, γεγονός που φέρνει μια συντριπτική αίσθηση ηρεμίας ενώ η αδρεναλίνη και οι ενδορφίνες ρέουν.

2) Καλύτερη διάθεση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άσκηση βελτιώνει τη διάθεση. Η σωματική δραστηριότητα διεγείρει διάφορες χημικές ουσίες του εγκεφάλου που σε βοηθούν να νιώθεις πιο χαρούμενη, πιο χαλαρή και λιγότερο ανήσυχη.

3) Πρόοδος

Το σώμα σου σταδιακά θα αλλάζει αφού θα καις θερμίδες και θα χάνεις λίπος. Η γράμμωση και η ενδυνάμωση που θα αποκτήσεις θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα με το σώμα και την εικόνα σου. Ενώ η σωματική δύναμη είναι πολύ σημαντική για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη συναισθηματική δύναμη που παρέχει. Η ολοκλήρωση μιας σκληρής προπόνησης είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και η αίσθηση «μπορώ να κάνω τα πάντα» που νιώθεις μετά μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υπόλοιπη ημέρα σου.

4) Προσήλωση στο στόχο

Το να θέτεις fitness στόχους τους οποίους πετυχαίνεις μέρα με τη μέρα σε βοηθά να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Αφιερώνοντας χρόνο στο σώμα σου, θα καταλάβεις τις ανάγκες του ενώ θα δεις ορατή βελτίωση στην φυσική σου κατάσταση.

5) Καλύτερα επίπεδα ενέργειας

Η άσκηση επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειας και τον ύπνο, κάτι που αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να την βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram