4 οφέλη υγείας που σου δίνει ένα ρόφημα με φύλλα δάφνης

Δημοσιεύθηκε 9 Ιουνίου, 2020

Πίνεις ανελλιπώς χαμομήλι, λουίζα, πράσινο τσάι και αυτά που ξέρεις ότι είναι δώρο στον οργανισμό σου. Υπάρχει όμως αυτό το φυτό που είναι κυρίως μεσογειακό και το φυλάς μόνο για τις φακές σου. Μέγα λάθος. Τα φύλλα δάφνης έχουν τρομερές ιδιότητες και κάνουν πραγματικό καλό στην υγεία σου.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις μικρά φύλλα δάφνης και να τα αφήσεις μέσα σε μία κούπα με καυτό νερό. Σούρωσε και πιες. Αν δεν σε ενθουσιάζει η γεύση (και το καταλαβαίνουμε), ρίξε λίγο τζίντζερ ή κουρκουμά για μία δόση τσαχπινιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γερή καρδιά
Το βασικότερο πλεονέκτημα που υπάρχει στα φύλλα δάφνης, είναι ο συνδυασμός κάλιου, σιδήρου και αντιοξειδωτικών. «Το κάλιο βοηθά τον ρυθμό των παλμών και μειώνει την πίεση. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τις φλεγμονές του οργανισμού και ο σίδηρος σε προστατεύει από εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή», μάς λέει η διατροφολόγος Jessica Swift. Φέρε να μασουλήσω σκέτα φύλλα.
Έρευνα κατέληξε στο ότι 1-3 γραμμάρια την ημέρα, μειώνουν τη χοληστερίνη κατά 26%. Αλλά φυσικά σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.
Fall Stove Top Potpourri

Μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
Στην ίδια έρευνα, αναφέρθηκε ότι τα φύλλα δάφνης συνδέονται με μικρότερο ρίσκο για διαβήτη τύπου 2.

Δυνατό ανοσοποιητικό
Τα φύλλα δάφνης περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης C και αυτό είναι το καλύτερο μικρό boost για τον οργανισμό. Υπάρχει επίσης και βιταμίνη Α αλλά και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που είναι ό,τι χρειάζεσαι για ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Καλή χώνεψη να έχεις
Θέλεις να έχεις καλύτερη πέψη; Βάλε μία κουταλιά τριμμένα φύλλα δάφνης σε 230 ml νερό, σούρωσε, και πιες το ρόφημα μισή ώρα πριν το φαγητό. Προλαμβάνει τα αέρια και το φούσκωμα και είναι η ιδανική σπιτική συνταγή, ειδικά για εσένα που υποφέρεις από καούρες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram