4 χυμοί φρούτων για λαμπερή επιδερμίδα

Δημοσιεύθηκε 11 Απριλίου, 2022

Αν και δεν υπάρχει τίποτα σαν το νερό για την σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, μπορείτε να δοκιμάσετε ορισμένους χυμούς που εκτός από θρεπτικοί είναι και ωφέλιμοι για το δέρμα.
Ειδικά ο χυμός πορτοκαλιού σε συνδυασμό με άλλα φρούτα και λαχανικά χαρίζει στην επιδερμίδα σφριγηλότατα και λάμψη.

Το πορτοκάλι ως γνωστόν πέρα από την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει, ταυτόχρονα είναι πλούσιο και σε άλλα ευεργετικά συστατικά, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλα βιοενεργά συστατικά του πορτοκαλιού με σημαντικά οφέλη για την υγεία είναι τα καροτενοειδή και οι φαινολικές ενώσεις (κυρίως φλαβονοειδή). Και οι δύο αυτές κατηγορίες συστατικών δρουν ως αντιοξειδωτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Χυμός πορτοκαλιού με καρότο
Θέλετε να ενισχύσετε στον οργανισμό σας τη βιταμίνη C; Τι καλύτερος συνδυασμός από τα καρότα και τα πορτοκάλια που είναι (και τα δύο) πλούσια με βιταμίνη C. Αυτός ο χυμός περιέχει επίσης βιταμίνη Α, Β, Ε και Κ που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής αναδόμησης της επιδερμίδας. Εξάλλου, η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου.

Χυμός πορτοκαλιού, με μήλο και καρότο
Ο χυμός των τριών αυτών φρούτων αποτελεί μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών – βιταμίνης Α, Β και C- που όχι μόνο ελέγχουν το υπερβολικό σμήγμα αλλά και φωτίζουν το δέρμα. Εκτός των άλλων, είναι και γευστικότατος ως χυμός.

Χυμός πορτοκαλιού με σέλινο
Αυτός είναι ένας χυμός που προσφέρει όχι μόνο οφέλη στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά. Τα πορτοκάλια βοηθούν την επιδερμίδα και το σέλινο τα μαλλιά ενώ λόγω της περιεκτικότητάς τους σε νερό ενυδατώνουν τον οργανισμό και φυσικά την επιδερμίδα σας.

Χυμός από φλούδες πορτοκαλιού
Ναι, καλά διαβάσατε ο χυμός από τη φλούδα πορτοκαλιού έχει πολλά οφέλη. Ειδικά αν έχετε μικτό έως λιπαρό δέρμα. Επιπλέον, είναι πιο πλούσιος σε βιταμίνη C. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη και χυμό λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση αυτού του χυμού που είναι άκρως θρεπτικός.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram