4 τρόποι να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι ακόμη και τις πιο μουντές ημέρες

Δημοσιεύθηκε 19 Νοεμβρίου, 2021

Λίγο ο χειμώνας, λίγο το ότι νυχτώνει νωρίς, δεν θέλει και πολύ να πέσεις ψυχολογικά με όλα αυτά που ζούμε τελευταία

Πάμε να δούμε 4 τρόπους να μην σε πάρει από κάτω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βόλτα όσο έχει ήλιο

Αν δεν προλαβαίνετε τον μεσημεριανό ήλιο επειδή είστε στη δουλειά, βάλτε ξυπνητήρι και ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα power walk. Ο ήλιος μας δίνει τη βιταμίνη D που τόσο πολύ χρειαζόμαστε και αυτό μας φτιάχνει τη διάθεση, χωρίς να καταλάβουμε το πώς. Πάμε στο γραφείο με περισσότερη ενέργεια και βρίσκουμε έναν καλό λόγο να σηκωνόμαστε το πρωί.

Ακόμα περισσότερο self care

Η καραντίνα μας υπενθύμισε κάτι πολύ σημαντικό. Το πόσο απαραίτητο είναι να φροντίζουμε τον εαυτό μας, σε όλα τα επίπεδα. Να προσέχουμε τη διατροφή μας, να κοιμόμαστε καλά και να αφιερώνουμε χρόνο για το πνεύμα, το σώμα και τη χαλάρωση. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο σημαντική τον χειμώνα. Οτιδήποτε βελτιώνει τη διάθεση και τη σωματική μας κατάσταση, πρέπει να μπαίνει στην καθημερινότητά μας.

Δεν αλλάζουμε τη ρουτίνα του ύπνου

Το σκοτάδι μπορεί να μας μπερδέψει και να μας κάνει να νομίζουμε ότι πρέπει να πάμε για ύπνο πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του προσαρμόζοντάς το στη δική μας καθημερινότητα. 

Δεν υπάρχει μόνο η δουλειά

Μπορεί να απασχολεί το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά η δουλειά δεν είναι η μόνη μας πραγματικότητα. Φροντίζουμε να βλέπουμε φίλους, να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε και τις καθημερινές, έτσι ώστε να ανυπομονούμε για κάτι. Δοκιμάστε να οργανώσετε μία έξοδο τη Δευτέρα, και η μέρα θα αποκτήσει νέο νόημα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram