4 τρόποι για να επανέλθεις γρήγορα στην καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Δημοσιεύθηκε 18 Αυγούστου, 2023

Είτε πέρασες ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες με τις κολλητές σου είτε δύο εβδομάδες στο εξοχικό με τον σύντροφο ή την οικογένειά σου, η επιστροφή από τις διακοπές είναι πάντα δύσκολη και περίεργη.

Ναι, οι διακοπές μας χαλαρώνουν και μας αναζωογονούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επαναφορά στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα είναι πάντα όπως την είχαμε σχεδιάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο μπορεί να γίνει ευκολότερη αν την προσεγγίσεις με τους παρακάτω τρόπους:

1. Σχεδίασε εκ των προτέρων την πρώτη μέρα μετά την επιστροφή σου

Το να φτιάξεις μια λίστα με εκείνα που θέλεις (ή πρέπει) να κάνεις μετά την επιστροφή από τις διακοπές σου, θα μειώσει την πίεση και το άγχος σου. Προσδιόρισε μία ή δύο πολύ σημαντικές προτεραιότητες, αλλά σίγουρα να μην είναι αγχωτικές.

2. Χάρισε στον εαυτό σου μια επιπλέον ημέρα ξεκούρασης

Αφιέρωσε μία επιπλέον ημέρα στη χαλάρωση πριν επιστρέψεις στη ρουτίνα σου, καθώς αυτό θα σου επιτρέψει να είσαι πιο παραγωγική με τον δικό σου ρυθμό. Άσε χρόνο στον εαυτό σου ώστε να ξεπακετάρεις, να πλύνεις τα ρούχα, να πας σούπερ μάρκετ και γενικότερα να εγκλιματιστείς στη ζωή του σπιτιού.

3. Προγραμμάρισε μία-δύο δραστηριότητες που απολαμβάνεις

Όταν φτιάχνεις τη λίστα με όλα εκείνα που έχεις να κάνεις μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, πρόσθεσε μία ή δύο δραστηριότητες που θα σε ανανεώσουν, όπως το να κλείσεις ραντεβού για μανικιούρ-πεντικιούρ, να βγεις για ένα κοκτέιλ με την κολλητή σου ή να πας γυμναστήριο.

4. «Άκουσε» το σώμα σου

Εάν εξακολουθείς να αναρρώνεις από τις σωματικές επιπτώσεις του ταξιδιού σου -είτε περιλάμβανε ώρες πεζοπορίας είτε άφθονο αλκοόλ - και οι καθημερινές σου υποχρεώσεις δεν βοηθούν σε αυτό, παραμέρισέ τες και αφιέρωσε χρόνο στην ξεκούρασή σου. Δώσε προτεραιότητα στον αναζωογονητικό ύπνο και την ξεκούραση. Η σωματική φροντίδα του εαυτού σου θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά σου να κάνεις επιτυχώς τη μετάβαση σε ψυχολογικό επίπεδο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram