4 συμβουλές που θα κάνουν το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι

Δημοσιεύθηκε 6 Οκτωβρίου, 2023

Ζούμε στο 2023 και οι ανάγκες μας είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι σε παλιότερους, πιο ξέγνοιαστους καιρούς. Ζούμε σε έναν πλανήτη που δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επιβαρύνει. Ζούμε σε μία εποχή όπου η ενεργειακή κρίση δεν μπορεί να αφήσει αλώβητη την τσέπη μας. Υπάρχει τρόπος να ζούμε πιο οικολογικά και λιγότερο κοστοβόρα στην καθημερινότητα; Η απάντηση είναι καταφατική. Ένας πιο οικολογικός τρόπος ζωής είναι εφικτός και ξεκινά από τις πιο απλές συνήθειες, όπως το πλύσιμο των πιάτων.

Το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να γίνει εύκολα και οικολογικά. Οι παρακάτω συμβουλές θα σου δείξουν με ποιον τρόπο θα μπορέσεις και να ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα με αυτή τη δουλειά, αν δεν είσαι αρκετά τυχερή να έχεις πλυντήριο πιάτων ή αν δεν θες να το χρησιμοποιείς συχνά και να προστατέψεις τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρησιμοποίησε σαπούνι για τα πιάτα με τα σωστά συστατικά
Δεν χρειάζεσαι άπειρο νερό για να καθαρίσεις τα πιάτα σου, αν έχεις ένα σαπούνι για τα πιάτα με ισχυρά συστατικά σε κάθε του σταγόνα. Ακόμα κι αν χρειάζεται να πλύνεις ένα ταψί με καμμένα λίπη, μπορείς να το κάνεις με το κατάλληλο «όπλο» στα χέρια σου χωρίς να χρησιμοποιείς παραπάνω νερό για μούλιασμα και ξέπλυμα παρά μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

Το νέο Fairy Max Power για παράδειγμα υπόσχεται την πιο άνετη εμπειρία καθαρισμού, καθώς με τη συμπυκνωμένη σύνθεσή του χαρίζει πλούσιο αφρό και σαπουνάδα που διαρκεί. Επιπλέον ειχωρεί γρήγρα και διασπά σκληρούς λιπαρούς λεκέδες και βρομιά με 4Χ λιγότερο τρίψιμο στα ξεραμένα λίπη σε σύγκριση με το επόμενο σε πωλήσεις προϊόν.

Μην αφήνεις το νερό να τρέχει αλόγιστα
Μπορεί να μην έχεις πλυντήριο πιάτων που χρησιμοποιεί ορισμένη ποσότητα νερού σε κάθε πλύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το νερό που καταναλώνεις κάθε φορά που πλένεις τα πιάτα σου. Σύμφωνα με άρθρο του Progressive Pipestone μία βρύση που αφήνεις ανοιχτή όσο σαπουνίζεις τα πιάτα σου, μπορεί να αφήσει να τρέξουν μέχρι και 18 λίτρα νερό.

Ο τρόπος, λοιπόν, για να γίνει πραγματικά οικολογικός ο τρόπος που πλένεις τα πιάτα σου είναι να κλείνεις τη βρύση όσο τα σαπουνίζεις και να την ανοίγεις ξανά όταν είσαι έτοιμη να τα ξεπλύνεις. Μπορείς να σαπουνίσεις με τη σειρά τα άπλυτα πιάτα και να τα στοιβάξεις όλα μαζί, ώστε τελικά να τα ξεπλύνεις και όλα μαζί, εξοικονομώντας νερό.

Άλλαξε τη θερμοκρασία του νερού
Η εξοικονόμηση της ενέργειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Αλλάζοντας τη θερμοκρασία του νερού από τους 36 βαθμούς κελσίου στους 23, όταν πλένουμε τα πιάτα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 50% ενέργεια. Μπορεί να νομίζεις ότι το ζεστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό, αλλά η τεχνολογία των κατάλληλων καθαριστικών προϊόντων σου αποδεικνύει από το πρώτο πλύσιμο των πιάτων με πιο κρύο νερό, ότι οι αντιλήψεις αυτές είναι μάλλον ξεπερασμένες.

Σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο το προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις για να πλύνεις τα πιάτα σου. Η P&G «έρχεται» ξανά να γίνει σύμμαχός σου και με ένα καινοτόμο προϊόν να απαντήσει στο δίλημμα πεντακάθαρα πιάτα ή εξοικονόμηση ενέργειας. Και σου απαντά: «Και τα δύο».

Mε περισσότερη δύναμη σε κάθε σταγόνα, το Fairy Max Power ενεργεί γρήγορα, ακόμα και σε πιο κρύο νερό απομακρύνοντας το σκληρό λίπος άμεσα, αφήνοντας τα πιάτα αστραφτερά καθαρά. Επιπλέον η απαλή του σύνθεση εξασφαλίζει την απαλότητα και των χεριών σου μετά από κάθε πλύσιμο των πιάτων.

Άσε τα πιάτα σου να στεγνώσουν φυσικά

Πες «όχι» στο σκούπισμα των φρεσκοπλυμμένων πιάτων σου με χαρτοπετσέτες και χαρτιά κουζίνας. Βάλτα με τη σειρά σε ένα στεγνωτήριο πιάτων με πολλές θέσεις, ώστε να μην παραμένουν στριμωγμένα και άσε τον αέρα να κάνει τη δική του δουλειά. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσεις είναι καλύτερο να τα στεγνώνεις με μία πετσέτα κουζίνας που μπορείς να επαναχρησιμοποιείς αντί για το απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram