4 σπιτικές «συνταγές» για να καταπολεμήσεις τις ημικρανίες

Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Πόνος στο κεφάλι, έντονος πόνος που σε κάνει να μην μπορείς να λειτουργήσεις, να αισθάνεσαι ζάλη, ναυτία, κόπωση, ενόχληση σε κάθε ήχο και φως που βλέπεις μπροστά σου. Αυτό είναι η ημικρανία κι αν τη βιώνεις συχνά καταλαβαίνεις ακριβώς τι σου περιγράφω.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να σε πιάνει απελπισία. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι υποφέρουν από ημικρανίες; Δυστυχώς, συμβαίνει και… είναι στο χέρι σου να το αντιμετωπίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν καταφύγεις σε γιατρό και φαρμακευτική αγωγή, μπορείς να βρεις το «φάρμακο» μέσα στο σπίτι σου! Τι εννοώ; Ότι υπάρχουν «σπιτικές» συνταγές, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις ημικρανίες και να πάψει πια να χαλά η διάθεσή σου ή εξαιτίας τους να ανατρέπεται το πρόγραμμά σου!

Τα tips για να καταπολεμήσεις τις ημικρανίες… στο σπίτι

#1 Καφεΐνη

Αν έχεις… έντονο πονοκέφαλο, μια κούπα καφέ θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Μία κούπα, όμως. Μην το παρακάνεις… Γιατί αν πιείς περισσότερο καφέ ίσως και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

#2 Θερμαντικό μαξιλάρι

Τοποθέτησε για λίγα λεπτά στον αυχένα σου ένα θερμαντικό μαξιλάρι και πολύ σύντομα οι μύες σου θα χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να νιώσεις… άλλος άνθρωπος.

#3 Κάνε yoga

Σύμφωνα με έρευνες, η yoga μπορεί να μειώσει τη συχνότητα, τη διάρκεια και την ένταση μιας ημικρανίας. Βάλε, λοιπόν, στο YouTube ένα tutorial και απόλαυσέ το!

#4 Απόφυγε το φως

Δεδομένου ότι οι ημικρανίες αυξάνουν την ευαισθησία στο φως και στον ήχο, οι ειδικοί συνιστούν να χαλαρώσεις σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο. Κλείσε, λοιπόν, τα φώτα, την πόρτα, μπες κάτω από την κουβέρτα σου και αν μπορείς… πάρε κι έναν υπνάκο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram