4 οφέλη για τον οργανισμό σου, αν καταφέρεις να αντέξεις 30" κρύου ντους

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουλίου, 2021

Για πολλούς ανθρώπους το ζεστό μπάνιο αποτελεί απόλαυση. Ακόμα και όταν η θερμοκρασία του νερού φτάνει σε σημείο που οριακά το δέρμα μπορεί να την αντέξει. Αυτή η απολαυστική αίσθηση, όμως, δε σημαίνει ότι κάνει και καλό στην υγεία.

Κι όμως, όσο και να μη θες να το ακούσεις, το κρύο ξέβγαλμα λίγο πριν το τέλος του μπάνιο μπορεί να ωφελήσει εκπληκτικά τον οργανισμό. Αρκούν μόλις 30 δευτερόλεπτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Βελτίωση διάθεσης

Μπορεί να μη σου πήγαινε καν το μυαλό, αλλά ένα κρύο ξέβγαλμα στο ντους ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και βελτιώνει τη διάθεσή σου. Πώς το κάνει αυτό; Μέσω νευροδιαβιβαστών, όπως οι ενδορφίνες, που συνδέονται με την καλή διάθεση.

#2 Βελτίωση του μεταβολισμού

Το κρύο νερό επιταχύνει τους καρδιακούς παλμούς ενισχύοντας, παράλληλα, τον μεταβολισμό. Πολύ σημαντική συνέπεια; Βοηθάει στην καύση περισσότερων θερμίδων.

cold shower benefits4

#3 Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Σύμφωνα με έρευνα, η ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος μέσω του κρύου νερού, μπορεί να λειτουργήσει ως boost για το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, μειώνονται οι ασθένειες και οι γρίπες. Συνδυαστικά με την ενίσχυση στο λεμφικό σύστημα, όμως, μπορεί και να μειώσει τα πρηξίματα, να βελτιώσει τον ύπνο αλλά και να καταπραΰνει εξανθήματα και σπυράκια.

#4 Βελτίωση του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος

Το ζεστό νερό προκαλεί πολλές φορές φαγούρα και ξηροδερμία. 30 δευτερόλεπτα κρύου νερού στο τέλος, όμως, ανακουφίζει το δέρμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram