4 οικολογικές συνήθειες που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Δημοσιεύθηκε 10 Ιουνίου, 2021

Η τρέλα της καθημερινότητας, τα deadlines στη δουλειά, ο χρόνος που ξοδεύεις στο μποτιλιάρισμα και στον δρόμο δεν σε αφήνουν πολλές φορές να σκεφτείς καθαρά. Κάνεις κινήσεις μηχανικές και συχνά καταλήγεις να βλάπτεις το περιβάλλον. Όπως οι περισσότεροι, άλλωστε!

Αυτό, όμως, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Συμφωνείς; Βλέπεις, ο πλανήτης υποφέρει από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, το οικοσύστημα απειλείται και μόνο καλά δεν θα είναι τα πράγματα σε λίγα χρόνια από τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.Επαναχρησιμοποίησε και ανακύκλωσε! Βάλε μια σακούλα ανακύκλωσης δίπλα στον κάδο απορριμμάτων για να θυμάσαι πάντα να ανακυκλώνεις ό,τι πρέπει. Επίσης, βάλε στη ζωή σου τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια. Πες «τέρμα» στο πλαστικό!

2.Βάλε «πλάτη» στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Αν δεν είναι άκρως απαραίτητο, μη χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου το αυτοκίνητο, το οποίο εκπέμπει βλαβερές ουσίες, που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Προτίμησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή το ποδήλατό σου.

3.Φρόντισε να αερίζεις τους χώρους του σπιτιού σου και να μη χρησιμοποιείς χημικά καθαριστικά. Επίλεξε για την καθαριότητα του σπιτιού φυσικά υλικά, που πιθανόν υπάρχουν στην κουζίνα σου. Έτσι, δεν θα επιβαρύνεις τον πλανήτη με χημικά και καυστικά, ενώ θα φροντίζεις και για την υγεία σου.

4.Βάλε στη διατροφή σου φρέσκα, βιολογικά και υγιεινά προϊόντα. Οι οργανικές τροφές δεν έχουν κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό, οπότε δεν είναι και καθόλου βλαβερές για το περιβάλλον. Άσε που είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σου!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram