4 μυστικά για να πετύχεις κάθε fitness στόχο σου

Δημοσιεύθηκε 19 Αυγούστου, 2023

Το σώμα μας είναι πολύτιμο γι' αυτό οφείλουμε να το προσέχουμε και να μην το παραμελούμε. Οποιαδήποτε μορφή εκγύμνασης μόνο θετικά μπορεί να συμβάλλει στην συνολική σου υγεία, εμφάνιση και φυσική κατάσταση.

Είτε επιλέξεις να κάνεις ποδήλατο, είτε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, το μόνο που μετράει είναι να βάλεις την άσκηση στο πρόγραμμά σου και παράλληλα να βελτιώνεσαι σταδιακά. Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου 4 βασικές αλλά σημαντικές συμβουλές για να αποκτήσεις βέλτιστα επίπεδα ευεξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Ασκήσου καθημερινά

Βρες μία ώρα κάθε ημέρα και αφιέρωσέ την σε μια δραστηριότητα που σου αρέσει. Τρέξιμο, jogging, κολύμπι, τέννις ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί να κάνεις, αξίζει να προστεθεί στο πρόγραμμά σου.

#2 Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή

Απόφυγε τα junk food, πιες πολύ νερό και επίλεξε υγιεινά γεύματα. Βάλε στη διατροφή σου πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψάρια, άπαχο κρέας, αυγά κ.ά.

#3 Κατέγραψε τις θερμίδες που καταναλώνεις

Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να γίνεις εμμονική με την καταγραφή του φαγητού ωστόσο μπορείς να υπολογίζεις στο περίπου τι τρως ώστε να είσαι μέσα στα πλαίσια των θερμίδων που καις.

#4 Κάνε καλό και επαρκή ύπνο

Ο ύπνος παίζει μεγάλο ρόλο στην λειτουργία του μεταβολισμού. Φρόντισε να κοιμάσαι 7-8 ώρες ημερησίως.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram