4 λόγοι που βγάζεις μεγάλα και επίπονα σπυράκια

Δημοσιεύθηκε 22 Νοεμβρίου, 2021

Τα ενοχλητικά σπυράκια όταν βγαίνουν που και που διότι δεν είμαστε καλά ψυχολογικά ή περιμένουμε περίοδο είναι οκ, όταν όμως είναι εκεί μόνιμα και τα βλέπεις καθημερινά τι γίνεται;

Η κυστική ακμή μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Γι’ αυτό εσύ πρέπει να εντοπίσεις τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά το δικό σου πρόσωπο και δημιουργεί εκείνα τα πρησμένα σπυράκια. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ορμονικά προβλήματα δημιουργούν σπυράκια

Οι υπερβολικές ανδρικές ορμόνες στον οργανισμό σου, ενθαρρύνουν την υπερπαραγωγή σμήγματος, το οποίο παγιδεύεται κάτω από το δέρμα και φράζει τους πόρους. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν λύσεις, όπως τα αντισυλληπτικά και η σπειρονολακτόνη, που μπορούν να φέρουν την ισορροπία και να ηρεμήσουν τα πράγματα. Επισκέψου τον γιατρό σου.

Χρόνιο στρες
Όταν υποφέρεις από χρόνιο άγχος, η κορτιζόλη αυξάνεται και επηρεάζει συνολικά την ορμονική σου ισορροπία. Αν έχεις συνεχώς να αντιμετωπίσεις πλήθος ευθυνών απ’ όλες τις μεριές, μπορεί να οδηγηθείς σε κυστική ακμή aka μεγάλα και επίπονα σπυράκια.

Ασταθές ωράριο ύπνου θα πει καινούργια σπυράκια
Το να κουράζεις το κορμί σου μπορεί να οδηγήσει και στο ξέσπασμα της επιδερμίδας σου, άρα και σε σπυράκια. Το να αλλάζεις το εσωτερικό σου ρολόι ξανά και ξανά, επηρεάζει τα επινεφρίδιά σου. Έτσι απελευθερώνεται περισσότερη κορτιζόλη και τεστοστερόνη από το κανονικό. Αυτό συμβαίνει κι όταν στερείς από τον εαυτό σου τον πολυπόθητο ύπνο. Γι’ αυτό είναι καλό να διατηρείς ένα τακτικό πρόγραμμα ύπνου. Δεν θα βοηθηθεί μόνο το δέρμα σου έτσι, αλλά και η υγεία σου συνολικά.

Κακή διατροφή
Ξέρεις τι λένε για τους κορεσμένους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη και το κακό που κάνουν στο δέρμα. Προτίμησε τα φρούτα και τα λαχανικά, ενυδατώσου με πολύ νερό και δε θα αργήσεις να δεις την τρομερή αλλαγή στο πρόσωπό σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram