3+1 τρόποι να αντιμετωπίσεις την επιστροφή από τις διακοπές στην Χαλκίδα

Δημοσιεύθηκε 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Κανείς ποτέ δεν χάρηκε που γύρισε σπίτι του από τις διακοπές. Προσωπικά την ίδια στιγμή που γυρίζω το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μου, το μυαλό μου γεμίζει με υποχρεώσεις και δουλειές που πρέπει να γίνουν. Θα είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτήν την θλίψη ολοκληρωτικά. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να γίνει πιο ομαλά η επιστροφή στην πόλη, να νιώσεις λίγο καλύτερα και να ξαναμπείς σιγά-σιγά στην καθημερινότητα σου.

1.Άραξε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ναι άραξε, καλά διαβάζεις. Μην μπεις κατευθείαν σε ρυθμούς της Χαλκίδας. Σκέψου ότι για μέρες ήσουν όλη μέρα αραχτός σε μία παραλία  και ότι γενικώς οι ρυθμοί σου ήταν αργοί και νωχελικοί. Η πόλη μας εάν και γενικά είναι χαλαρή (σαν μια πόλη της επαρχίας) μπορεί να γίνει πολύ σκληρή για το σώμα και το νου, οπότε δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να προσαρμοστεί σταδιακά από την ηρεμία του νησιού στην τρέλα της πόλης.

2.Μαγείρεψε ένα πιάτο που έφαγες στις διακοπές και σου άρεσε

Οι διακοπές είναι για τους περισσότερους δύο πράγματα: η θάλασσα και το φαγητό. Τα πιάτα που φάγαμε στις διακοπές και μας άρεσαν, μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας και μας θυμίζουν πάντα το νησί, την ταβέρνα, την παρέα ή τις χαρούμενες στιγμές που περάσαμε

3.Κανόνισε άμεσα μία μικρή εξόρμηση

Οι περισσότεροι από εμας γυρίζουμε από τις διακοπές την προηγούμενη μέρα της επιστροφής μας στη δουλειά, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε λίγες ώρες ευτυχίας. Ακούγεται σαν ένα πολύ καλό πλάνο, αλλά το σώμα και το μυαλό μας παθαίνει σοκ από την απότομη αλλαγή παραλία-γραφείο, ήλιος-air condition.

Κανονικά θα σας έλεγα να γυρίσετε 2 ημέρες νωρίτερα ώστε να δώσετε τον χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί. Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, προτεινω να κανονίσετε άμεσα ένα ταξίδι. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, να ξοδέψετε χρήματα ή να λείψετε πολλές μέρες.

Μια καλή ιδέα κοντά στην πόλη μας ,είναι όλες οι παραλίες του νησιού μας, οι οποίες είναι απίστευτες αλλά και μια βόλτα μέχρι την Αράχωβα ή την Στενή δεν θα ήταν κακή

4.Τακτοποίησε τις φωτογραφίες των διακοπών

Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου post-vacation δουλειές. Περνάω τις φωτογραφίες και τα βίντεο στον υπολογιστή ή στον σκληρό μου δίσκο, τα τακτοποιώ ανά νησί και στη συνέχεια σβήνω όσα δεν χρειάζομαι. Στο τέλος κάθομαι και τα χαζεύω, γελάω, θυμάμαι υπέροχα φαγητά που έφαγα και στέλνω στο chat των διακοπών όσες φωτογραφίες μου αρέσουν ή μου φαίνονται αστείες. Αυτό το δίωρο ξεχνιέμαι, μεταφέρομαι στις διακοπές μου και νιώθω ευφορία και χαρά, ακόμα κι αν είμαι στην πόλη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram