3 βιταμίνες που σε βοηθούν να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου όταν κάνει ζέστη

Δημοσιεύθηκε 27 Μαΐου, 2021

Ποια θρεπτικά συστατικά πρέπει να πάρουμε για την καταπολέμηση της αδυναμίας και της εξάντλησης που προκαλείται από τη θερμότητα.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή μας! Το περιμένουμε πώς και πώς (ειδικά φέτος που ο χειμώνας με το διαρκές lockdown, μάς φάνηκε αιώνας!) για να αφεθούμε στη ζεστασιά του, το αεράκι και τον ήλιο του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μας εποχές όμως επιφυλάσσει κινδύνους. Μπορεί ο ήλιος, η ζέστη και το αεράκι να έχουν την θετική τους έννοια όμως έχουν και τα 3 το αρνητικό τους πρόσημο.

Ναι, ακολουθούμε κατά γράμμα τις συμβουλές των ειδικών - δηλαδή πίνουμε πολύ νερό, δε βγαίνουμε έξω τις πιο ζεστές ώρες, και φυλαγόμαστε από τον αέρα- αναμφισβήτητα όμως το κύμα θερμότητας του καλοκαιριού έχει το πάνω χέρι σε κάθε τι που κάνουμε και γι' αυτό αισθανόμαστε μόνιμα κουρασμένες, εξαντλημένες και τρομερά εξασθενημένες.

Για να αποφύγεις λοιπόν όλα αυτά τα συμπτώματα, είναι απαραίτητο να πίνεις άφθονο νερό, να έχεις μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να λαμβάνεις ειδικά συμπληρώματα για τη ζέστη.

1. Μαγνήσιο και κάλιο
Και τα δύο είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των ενζύμων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας. Η λήψη τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η υπερβολική εφίδρωση διαλύει τα μεταλλικά άλατα σε μεγάλες ποσότητες, είναι το κύριο βοήθημα κατά της εξάντλησης από την θερμότητα.

2. Βιταμίνη C

Βοηθά στη μείωση του αισθήματος της κόπωσης, και παίζει θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση του σωστού μεταβολισμού μας. Να προσθέσουμε εδώ και την σημαντική αντιοξειδωτική της δράση.

3. Βιταμίνες Β
Αν και δεν σχετίζεται αυστηρά με τη θερμική κόπωση, οι βιταμίνες Β μπορούν επίσης να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε περίπτωση σωματικής κόπωσης. Χάρη στην ενεργητική τους δράση, συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας και στην ανάκτηση της δύναμης αλλά και της σφριγηλότητας του δέρματος σε πολύ σύντομο διάστημα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram