3 υλικά αρκούν για να διώξεις τα λίπη από τον φούρνο σου

Δημοσιεύθηκε 10 Ιουνίου, 2023

Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού απομακρύνουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα. Μη χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, επίλεξε τον τρόπο σου ταιριάζει και χάρισε λάμψη και αστραφτερή καθαριότητα στον φούρνο σου.

1) Καθάρισμα με λευκό ξύδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ένα νωπό σφουγγάρι σκούπισε τον φούρνο και άπλωσε την μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του. Ψέκασε παντού λευκό ξύδι και άφησέ το να δράσει για 1-2 ώρες. Σκούπισε με βρεγμένο πανί.

2) Καθάρισμα με λεμόνι

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό ενός λεμονιού και σόδα τόση ώστε να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε την στις επιφάνειες του φούρνου και αφήστε για 1-2 ώρες. Έπειτα σκούπισε με ένα νωπό πανί τα λίπη και τις βρωμιές.

Καθάρισμα φούρνου με το κόλπο του Τiktok

Yλικά: Μαγειρική σόδα

Υγρό καθαριστικό πιάτων

Λευκό ξύδι

Πώς θα το κάνεις: Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Η σόδα αντιδρά με το όξινο ξύδι κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει. Μόλις το κάνει, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα για να ανακατέψεις και να σχηματίσεις μια πάστα.

Πέρασε ολόκληρο το εσωτερικό του φούρνου σου με την πάστα. Αφησέ την να δράσει για 2 έως 3 ώρες, σκούπισε καλά με ένα πανάκι και ετοιμάσου να δεις το φούρνο σου πιο καθαρό από ποτέ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram