3 λόγοι που το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις συχνά σπυράκια

Δημοσιεύθηκε 22 Ιουλίου, 2023

Το καλοκαίρι είναι ίσως η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Όλες είμαστε πιο ανέμελες, απολαμβάνουμε πιο συχνά τα ποτά και τα cocktails μας, οι βόλτες δίνουν και παίρνουν, το κορμί μας λιάζεται στην ξαπλώστρα πλάι στο κύμα και η ζωή μοιάζει πολύ πιο όμορφη. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι λόγοι που όλες αγαπάμε λίγο περισσότερο αυτήν την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι, βλέπεις, μας κάνει να ξεχάσουμε… τα σπυράκια μας.

Κάτσε και σκέψου λίγο την εικόνα του δέρματός σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Είμαι σίγουρη πως θα διαπιστώσεις πως εμφανίζεις πολύ λιγότερα σπυράκια, οι φλεγμονές και τα ξεσπάσματα μειώνονται και το δέρμα σου είναι στα καλύτερά του. Τυχαίο; Όχι, φυσικά. Το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις πολύ συχνά σπυράκια και υπάρχουν 3 λόγοι που συμβαίνει αυτό. Ανακάλυψέ τους ευθύς αμέσως!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λόγοι που το καλοκαίρι δεν εμφανίζεις σπυράκια

Λιγότερες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας

Τον χειμώνα, το δέρμα μας έρχεται αντιμέτωπο με περισσότερους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η θέρμανση των εσωτερικών χώρων. Για παράδειγμα, πηγαίνοντας από έναν ζεστό εσωτερικό χώρο έξω στο κρύο, όπου τα επίπεδα υγρασίας είναι χαμηλά, τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σου μειώνονται ραγδαία με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο ευαίσθητο, επιρρεπές στο ξεφλούδισμα και τελικά πιο άτονο και θαμπό.

Δροσερά ντους και μπάνια

Ένα καυτό μπάνιο τον χειμώνα είναι βάλσαμο για να αντιμετωπίσουμε το κρύο, όμως κάνει… κακό στην επιδερμίδα μας μιας και το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση και αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται πιο ευαίσθητο και να μη λείπουν τα σπυράκια και οι εξάρσεις. Με τα δροσερά ντους του καλοκαιριού, λοιπόν, μειώνεται και η εμφάνιση σπυριών στην επιδερμίδα.

Η έκθεση στον ήλιο

Το καλοκαίρι εκτίθεσαι περισσότερες ώρες στον ήλιο και αυτό σου κάνει καλό μιας και η υπεριώδης ακτινοβολία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου. Το αντηλιακό είναι must κάθε μέρα, είτε έχει ήλιο, είτε συννεφιά και βροχή!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram