3 βιβλία για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής

Δημοσιεύθηκε 12 Οκτωβρίου, 2021

Πόσα πράγματα μπορεί να γίνουν διαφορετικά όταν αλλάξουμε τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε και ζούμε τη ζωή; Μεγάλη κουβέντα που δεν χωρά μέσα σ΄ένα μόνο άρθρο.

Μπορεί να βιώνεις την πιο δύσκολη φάση της ζωής σου όμως να ξέρεις πως σημαντικό ρόλο για να ξεπεράσεις όποια δυσκολία αντιμετωπίζεις, παίζει η στάση σου απέναντι στα πράγματα που προσελκύεις. Μιλάμε για τις σκέψεις σου, την ενέργειά σου, τα συναισθήματά, τα λόγια, τις κινήσεις, τις πράξεις, τις ματιές... Πόσα πολλά συνδέονται και συγχέονται με την ευημερία μας, δεν έχεις ιδέα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι επειδή από τη χαρά στη λίπη απέχουμε μόνο μια ανάσα, κάνε τη ζωή σου να μετρά με τα όμορφα που ελπίζεις για εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς. Κάνε θετικές σκέψεις, δες τα πράγματα με αισιοδοξία. Τι; Δεν μπορείς;

Σου έχω 3 βιβλία που θα σου μάθουν τον τρόπο. 

1. Αισιοδοξία - Ευχαριστώ θα πάρω!

Η αισιοδοξία δεν είναι μια συλλογή στοχασμών γύρω από τη συνηθισμένη φράση «να περνάω καλά».
Είναι κάτι πιο βαθύ, αιώνιο κι ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου.
Είναι συνυφασμένη με την ευτυχία της ψυχής.
Αισιοδοξία σημαίνει να συνεχίζεις εκεί που σταμάτησες χθες· να προχωράς κανονικά με κέφι για ζωή και με ανυπομονησία για τον επόμενο σταθμό· να λες «όλα πάνε καλά» κι ας μην γίνεται τίποτα καλό γύρω σου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

2. Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους

Η Ηλέκτρα, 32 χρονών, ζει στην Αθήνα της κρίσης. Παράλληλα με τη ζωή στην πόλη που αλλάζει συνεχώς, η Ηλέκτρα βιώνει τη δική της προσωπική κρίση. Ερωτευμένη με έναν πολιτικό κρατούμενο, με σπουδές στο Λονδίνο που δεν έχουν αντίκρισμα, με γονείς από τη γενιά του Πολυτεχνείου που ακόμα περιμένουν να ενωθεί η αριστερά, η ταινία «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» είναι μια προσωπική, υποκειμενική καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας με χιούμορ, θυμό, αγάπη και πολλές κουβέντες για φαγητό.

 3. Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος

Ο νεαρός άντρας που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο απευθύνεται για ακόμη μία φορά στον φιλόσοφο αναζητώντας απαντήσεις. Με τι τρόπο μπορούμε να διαβούμε το «μονοπάτι της ευτυχίας»; Μπορεί η θεωρία του Άντλερ όντως να εφαρμοστεί στην πράξη; Και ποιο είναι εκείνο το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Άντλερ περί «μεγαλύτερης επιλογής στη ζωή», την οποία πρέπει όλοι να πάρουν ώστε να ζήσουν ευτυχισμένοι; Ένα σοφό βιβλίο που δε δίνει έτοιμες λύσεις, αλλά την πυξίδα για να βγούμε από το χάος και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram