3 ανορθόδοξοι τρόποι για να δροσιστείς στον καύσωνα ακόμη και χωρίς κλιματιστικό

Δημοσιεύθηκε 30 Ιουλίου, 2021

Η θερμοκρασία ανεβαίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο αφού το νέο κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα. Κακά τα ψέματα, η ζέστη είναι πλέον ανυπόφορη και εύχομαι όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές να είσαι στο γραφείο με αναμμένο το κλιματιστικό.

Δες λοιπόν, 3 hacks που θα σε σώσουν στον καύσωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Σεντόνια στο ψυγείο
Ανορθόδοξο αλλά πίστεψέ με πολύ αποτελεσματικό κόλπο! Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο (κατά προτίμηση μεταξωτά και βαμβακερά) για λίγες ώρες ή στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα για να μην αποκτήσουν κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά. Στρώσε αργότερα με αυτά το κρεβάτι και ετοιμάσου να εκπλαγείς με το πόσο δροσιά θα νιώθεις για ολόκληρο το βράδυ, από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

2) Κρύα κομπρέσα
Γέμισε μια κάλτσα με ρύζι, δέστην και τοποθετήστε την στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις παγοκύστες του ψυγείου σου ή με μικρά μπουκάλια νερού. Τοποθέτησέ τα κοντά σου στο κρεβάτι ώστε να μειώσεις τη θερμοκρασία του σώματος.

3) Απενεργοποίησε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς
Οι συσκευές παράγουν θερμότητα ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μείωσε αισθητά την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι βγάζοντας από την πρίζα όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς. Τέλος, μην κοιμάσαι ποτέ με το κινητό να φορτίζει δίπλα σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram