2 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς αν πλένεις το πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια του μπάνιου

Δημοσιεύθηκε 12 Μαΐου, 2022

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο το βράδυ είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να «κλείσει» όμορφα η μέρα σου, έτσι δεν είναι; Για όλες μας -νομίζω- αυτή είναι η αλήθεια. Βλέπεις, εκείνη τη στιγμή που το νερό πέφτει στο σώμα μας αποσυμπιεζόμαστε, αποβάλουμε όλη την ένταση της ημέρας και προετοιμαζόμαστε να κάνουμε έναν πιο καλό ύπνο. Οι περισσότερες, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του μπάνιου ρίχνουμε νερό και στο πρόσωπό μας.

Αν κι εσύ το κάνεις, θέλω την προσοχή σου! Τι εννοώ με αυτό; Ότι ναι μεν δεν είναι καθόλου κακό να ρίχνεις νερό και να πλένεις και το πρόσωπό σου όσο πλένεις το σώμα σου, όμως θα πρέπει να το κάνεις σωστά για να μην ταλαιπωρήσεις την επιδερμίδα σου. Ναι, υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Συνεπώς, καλό είναι να ακολουθείς 2 «κανόνες» κατά τη διάρκεια του λουσίματος ή του ντους για να βλέπεις το δέρμα σου… στα καλύτερά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βεβαιώσου ότι το νερό είναι χλιαρό

Το καυτό νερό έχει την ικανότητα να αφυδατώνει το δέρμα, να απομακρύνει τα φυσικά έλαιά του και κατ’ επέκταση να προκαλεί τη χαλάρωσή του. Αυτό ισχύει τόσο για την επιδερμίδα του σώματος, αλλά ακόμα περισσότερο για το δέρμα του προσώπου.

Οπότε… Άσε το καυτό νερό στην ησυχία του και βάλε τη βρύση στο mode του χλιαρού νερού!

Πλύνε το πρόσωπο στο τέλος

Ξέρω… Είναι άκρως απολαυστικό να ρέει το ζεστό νερό από την κορυφή ως τα νύχια και να κάθεσαι εκεί με τις ώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλύτερο το πλύσιμο του προσώπου να είναι η τελευταία κίνηση που θα κάνεις πριν ολοκληρώσεις το μπάνιο σου. Κι αυτό, γιατί πρέπει να απομακρύνεις και το τελευταίο υπόλειμμα σαμπουάν ή conditioner, ώστε να μην προκληθεί κάποιος ερεθισμός στο πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram