Ο συνδυασμός μήλο - κανέλα είναι χριστουγεννιάτικος συνδυασμός από τους πιο γευστικούς κι ευωδιαστούς.
Φτιάχνουμε αυτή τη φορά ένα πολύ νόστιμο γεμιστό κέικ.
Είναι εύκολο απλό εντυπωσιακό και ότι πρέπει για το τραπέζι των εορτών.
Υλικά
Ζύμη
130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
260 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 καψάκι βανίλια
Γέμιση
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη.
Βάζουμε από πάνω τα μήλα και την κανέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 50′-55′ (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, αν η μύτη του μαχαιριού βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο).