Καρπούζι: Θερμίδες, διατροφική αξία και ιδιότητες

Δημοσιεύθηκε 27 Ιουνίου, 2021

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων και το αγαπημένο όλων μας . Περιέχει σημαντικά επίπεδα βιταμινών Α, Β6 και C και πολύ λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. Έχει ακόμη και μια μέτρια ποσότητα καλίου. Επιπλέον, έχει ελάχιστα λιπαρά, είναι πολύ χαμηλό σε νάτριο και έχει μόνο 46 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Τέλειο;

Δες όμως αναλυτικά τι περιέχει για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ακόλουθες διατροφικές πληροφορίες αφορούν 1 φλιτζάνι (152g) ωμού καρπουζιού:

  • Θερμίδες: 46
  • Λίπος: 0,2 g
  • Νάτριο: 1,5 mg
  • Υδατάνθρακες: 11,6 g
  • Ίνες: 0,6 g
  • Ζάχαρη: 9.5 g
  • Πρωτεΐνη: 0,9 g
  • Βιταμίνη C: 12,5 mg

Οι υδατάνθρακες που περιέχει είναι κυρίως σάκχαρα, με λίγη μόνο ίνα.

  • Τα 152g καρπουζιού έχουν: 0,6 g ινών, 9,4 g σάκχαρα, 11,5 g συνολικών υδατανθράκων, 10,9 g καθαρών υδατανθράκων
  • Τα 286g καρπουζιού έχουν: 1,1 g ινών, 18 g σάκχαρα, 22 g συνολικών υδατανθράκων, 21 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων

Η μισή ζάχαρη στο καρπούζι είναι φρουκτόζη, το ένα τέταρτο είναι γλυκόζη και λιγότερο από το ένα τέταρτο είναι σακχαρόζη. Τα υπόλοιπα σάκχαρα είναι αμελητέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram