Όλοι οι λόγοι για να βάλεις το τσάι matcha στη διατροφή σου

Δημοσιεύθηκε 23 Αυγούστου, 2021

Η σκόνη matcha γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τον τελευταίο καιρό. Το τσάι matcha είναι ένα ρόφημα που συναντάμε ολοένα και πιο συχνά πλέον. Θα το συναντήσεις σε cafes, σε τσάι ακόμη και σαν επιδόρπιο σε πολλά καταστήματα υγεινής διατροφής.

Όπως το πράσινο τσάι έτσι και η σκόνη matcha προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis.Μόλις συλλεχθούν τα φύλλα τσαγιού, αφαιρούνται οι ίνες και τα φύλλα αλέθονται για να μετατραπούν σε μια λεπτή σκόνη γνωστή ως matcha powder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιέχει ολόκληρα τα θρεπτικά συστατικά από τα φύλλα του τσαγιού με αποτέλεσμα να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης και αντιοξειδωτικών από ό,τι βρίσκουμε συνήθως στο πράσινο τσάι. Μελέτες έχουν αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη του τσαγιού αυτού, με κυριότερο ότι το matcha μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος, να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Όλα τα οφέλη της matcha

1) Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

2) Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

3) Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

4) Βοηθάει στη λειτουργία της καρδιάς.

5) Συμβάλει στην απώλεια βάρους.

6) Είναι πολύ εύκολο να την εντάξεις σε συνταγές.

Smoothie με matcha

Υλικά: 1 ώριμη μπανάνα, 200ml γάλα ή γιαούρτι, μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha.

Πώς θα το φτιάξεις: Σε ένα blender ρίχνεις όλα τα συστατικά και χτυπάς καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι. Καλή απόλαυση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram