Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να παραμείνουν υγιή τα πολύ μακριά μαλλιά σου

Δημοσιεύθηκε 27 Οκτωβρίου, 2021

Το bob να είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων χρόνων ενώ haircuts όπως το shag και το wolf κάνουν δυναμική επανεμφάνιση και θραύση στα social media. Οι curtain bangs παραμένουν κλασικές, οι αφέλειες είναι αναμφισβήτητα statement και τέλος υπάρχουν και τα πολύ μακριά, κλασικά μαλλιά. Η κατηγορία των γυναικών που τα υιοθετεί δεν μπορεί να τα θυσιάσει στον βωμό των trends κι εγώ είμαι μαζί της. 

Αν ανήκεις σε αυτήν είμαι σίγουρη πως θαυμάζεις celebrities σαν την Sarah Jessica Parker και την Demi Moore που δεν επιτρέπουν στον προσωπικό τους hairstylists να κόψει τα μαλλιά τους περισσότερο από το απαραίτητο που σημαίνει τις άκρες και μάλιστα πολύ προσεχτικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξεσουάρ μαλλιών: Τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου όσο και στο γραφείο ή την ώρα που γυμνάζεσαι το πιθανότερο είναι να μαζεύεις τα μαλλιά σου. Σε αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να τονίσω πως τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αποφεύγεις τα σφιχτά λαστιχάκια που προκαλούν ψαλίδα και σπάσιμο και χρησιμοποιείς μεταξωτά scrunchies ή μαντήλια που “αγκαλιάζουν” απαλά τα μαλλιά σου χωρίς να τα ταλαιπωρούν.  

Προβλέπεις τις ανάγκες της τρίχας: Αν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με συσκευές θερμότητας και συχνή χρήση προϊόντων styling θα πρέπει να καταλαβαίνεις πότε έχουν ανάγκη από θεραπείες ενυδάτωσης και αναδόμησης τόσο στο σπίτι όσο και το κομμωτήριο. Θαμπάδα, ξηρότητα αλλά και σπάσιμο στις άκρες είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα που σε προειδοποιούν. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Πάντα απλώνεις προϊόν κατά της θερμότητας πριν από τη χρήση σεσουάρ ή σίδερου ισιώματος. 

Μην ξεχνάς το καθιερωμένο ραντεβού με τον κομμωτή σου για τριμάρισμα: Αν κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου όσο συχνά πρέπει τότε τα βοηθάς να αναπτυχθούν σωστά. Κι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε 10-12 εβδομάδες σύμφωνα με τους επαγγελματίες. 

Ζήτησε από τον κομμωτή σου τη μέθοδο του dry cut και των layers: Οι απόψεις μεταξύ τους διίστανται. Κάποιοι επιμένουν πως το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά είναι ότι καλύτερο μιας και μπορούν να λειτουργήσουν πιο σωστά ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας. Θεωρούν επίσης πως είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά αφού είναι ο μόνος τρόπος να κοπούν σωστά και ελάχιστα οι άκρες. Όσο αφορά στις ασυμμετρίες οι περισσότεροι συμφωνούν. Αν θέλεις να μακρύνουν ομοιόμορφα και πιο εύκολα τις αποφεύγεις. 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram