Όλα τα πιθανά αίτια του πονοκέφαλου

Δημοσιεύθηκε 20 Αυγούστου, 2021

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις μια γεμάτη υποχρεώσεις ημέρα και να αρχίζεις να έχεις έντονες ενοχλήσεις εντελώς ξαφνικά. Ο πονοκέφαλος είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικός για αρκετούς ανθρώπους ενώ μπορεί εύκολα να καταστρέψει το ημερήσιο πρόγραμμά σου. 

Είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που σχεδόν όλοι εμφανίζουν κάποια στιγμή της ζωής τους. Η πιο κοινή μορφή πονοκέφαλου είναι η κεφαλαλγία τάσης και η ημικρανία. Κάθε μορφή από ήπια έως έντονη, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κοινωνική ζωή του ατόμου που πάσχει και να επηρεάσει άμεσα τις επιδόσεις στην εργασία. Δυστυχώς αρκετοί πονοκέφαλοι δεν υποχωρούν τόσο εύκολα, ακόμη κι αν πάρεις φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθη αίτια που προκαλούν πονοκέφαλο είναι τα εξής:

1) Παράλειψη γευμάτων ή μια αυστηρή δίαιτα
2) Πολύ λίγη ή υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης
3) Υπερβολικός ύπνος ή έλλειψη ύπνου
4) Διάφορες τροφές και αλκοόλ (πχ. τυριά, κρασί και fast foods) 
5) Αρκετές γυναίκες υποφέρουν από ημικρανίες λίγο πριν την περίοδό τους

Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα 

Εάν έχεις πονοκέφαλο, ξάπλωσε σε δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο για να ξεκουραστείς. Καλό θα είναι να πάρεις μερικά παυσίπονα για να ανακουφιστείς. Κυκλοφορούν πολλά συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να καταπραΰνουν τον πόνο των πονοκεφάλων. Εάν όμως έχεις συχνούς (ή πολύ έντονους) πονοκεφάλους, συνιστάται η επίσκεψη σε έναν γιατρό ώστε να σου χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram