Χάσε βάρος απλώς περπατώντας 30 λεπτά κάθε μέρα

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουνίου, 2021

Μπορούμε να χάσουμε βάρος περπατώντας 30 λεπτά την ημέρα;

«Ναι, μπορείς!», δηλώνει ο Tom Holland, MS, CSCS, φυσιολόγος, μαραθωνοδρόμος και σύμβουλος fitness του Bowflex. «Ένα 30λεπτο περπάτημα μπορεί να κάψει περίπου 150-200 θερμίδες, ανάλογα με παράγοντες όπως η ταχύτητα και το σωματικό σας βάρος. Μάλιστα μερικές από τις θερμίδες που καίγονται προέρχονται από λίπος...» Για να δεις πόσες θερμίδες καις καθημερινά μπορείς να αγοράσεις έναν θερμιδομετρητή. Όσο περισσότερο αυξήσεις τον ρυθμό των βημάτων σου, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε εμπόδια.

Η προσθήκη αλλαγών στην κλίση του εδάφους θα βοηθήσει στην αύξηση της έντασης μαζί με τον συνολικό αριθμό θερμίδων που καίγονται. Εάν δεν μπορείς να φτάσεις στην κορυφή του λόφου σήμερα, στοχεύσε και θα τα καταφέρεις.

Μερικά ταχύτερα βήματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για την απώλεια βάρους.

Επιτάχυνε σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό για ένα λεπτό, στη συνέχεια επιβράδυνε για 30-40 δευτερόλεπτα και επανάλαβε. Αντιστρέψτε τη συνήθη διαδρομή σας.

Τρέξε λίγο περισσότερο, αν μπορείς.

Προσθέτοντας λίγο τρέξιμο στη βόλτα σου.Μπορεί να κάνει θαύματα για την απώλεια βάρους σου. Δεν χρειάζεται να τρέξεις περισσότερο από ένα λεπτό. Αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Πόσο πρέπει να περπατάς την εβδομάδα για να χάσεις βάρος;

Εάν είσαι αρχάρια, συνιστάται να ξεκινήσεις περπατώντας 3-4 φορές την εβδομάδα, από 30 λεπτά τη φορά. Για μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να περπατας 5-6 ημέρες την εβδομάδα. «Προσπαθήστε να περπατήσεις με τον σκύλο σου, τους φίλους ή τους δικούς», λέει ο Tom. "Εάν έχεις μωρό, πάρτο με το καροτσάκι του και περπάτα. Αυτό θα προσθέσει αντίσταση και θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες".

Το περπάτημα για 30 λεπτά, 5 ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να έχει ισχυρή επίδραση στους στόχους που έχεις βάλει για την απώλεια βάρους. Άν θέλεις να δεις τα αποτελέσματα πιο γρήγορα πρέπει να συνδυάσεις το περπάτημα με μια ισορροπημένη διατροφή.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram