Φτιάξε παγάκια από κάφε, γάλα και καρπούζι και κάνε το μπαλκόνι σου resort

Δημοσιεύθηκε 29 Ιουλίου, 2023

Μπορεί το ποτό, ο καφές ή ο χυμός να αποτελούν την πρώτη ύλη για το ρόφημά μας, τα παγάκια ωστόσο μπορούν να δώσουν χρώμα και γεύση σε ό,τι κι αν σερβίρουμε. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου 3 προτάσεις για να φτιάξεις τα πιο ευφάνταστα (και γευστικά) παγάκια που θα απογειώσουν τα ροφήματά σου και θα εντυπωσιάσουν κάθε καλεσμένο.

1) Παγάκια από καφέ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παγάκια του καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Αρχικά μπορούν να προστεθούν σε ζεστό καφέ για να τον κρυώσουν ή σε κρύο καφέ για να τον διατηρήσουν κρύο. Μπορούν επίσης να προστεθούν στο γάλα για να το κάνουν latte ή να αναμειχθούν με άλλα συστατικά για να φτιάξουν ένα ρόφημα καφέ.

Πώς θα τα φτιάξεις: Φτιάξε καφέ φίλτρου και άφησέ τον να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θες μπορείς να προσθέσεις ελάχιστο σιρόπι, σε γεύση της αρεσκείας σου. Στη συνέχεια ρίξε τον καφέ σε μια παγοθήκη. Τοποθέτησε στην κατάψυξη.

2) Παγάκια από γάλα

Μπορείς να τα φτιάξεις με γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας και να ενισχύσεις τη γεύση του καφέ σου.

Γέμισε μια παγοθήκη με γάλα και τοποθέτησέ την στην κατάψυξη.

3) Παγάκια από καρπούζι

Κόψε το καρπούζι σε κυβάκια και άπλωσέ τα σε ένα κομμάτι λαδόκολας. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη ή λίγη μέντα.Βάλε τη λαδόκολα στην κατάψυξη για τρεις ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά τα κυβάκια. Στη συνέχεια βάλε τα κυβάκια σου σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις.

TIP: Καλό είναι να φτιάξεις μια μικρή ποσότητα, η οποία θα καταναλωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μην απορροφήσουν τα παγάκια σου μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που διατηρείς στην κατάψυξη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram