Φάτε αυτό το βράδυ αν θέλετε να κάψετε λίπος στον ύπνο σας

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2022

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τακτικό φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τρώτε φαγητά που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και άμυλα -όπως ψωμί και ρύζι, καθώς και junk απολαύσεις όπως πατατάκια και μπισκότα– τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Σίγουρα, μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για την πείνα σας, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσετε τη μετατρεπόμενη ενέργεια, αυτές οι θερμίδες μπορούν να αποθηκευτούν ως λίπος.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μην πάτε για ύπνο πεινασμένες. Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, όταν, η κοιλιά σας αρχίζει να γουργουρίζει αφού σβήσετε τα φώτα; Να φάτε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί κότατζ, αναφέρει το thehealthy.com.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η τροφή που χρησιμοποιήθηκε σε μια μελέτη του Florida State University που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition το 2018, η οποία διαπίστωσε ότι ηκατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό. Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και περιελάμβανε μόνο ενεργές εικοσάχρονες γυναίκες, ήταν η πρώτη που διερεύνησε αυτή τη δυνατότητα σε ολόκληρα τρόφιμα, σε αντίθεση με τα ροφήματα πρωτεΐνης και άλλα συμπληρώματα πρωτεΐνης που ερευνήθηκαν σε προηγούμενες μελέτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram