Υποφέρεις από την καθιστική εργασία; 3 tips που θα σε σώσουν

Δημοσιεύθηκε 18 Οκτωβρίου, 2021

Η πλειοψηφία των εργαζομένων μπήκε σε καθεστώς τηλεργασίας εν μέσω καραντίνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η επιστροφή στο γραφείο φέτος ήταν αναμφίβολα πολύ ευχάριστο γεγονός ωστόσο η καθιστική ζωή παραμένει ως έχει.

Προσωπικά, οι αμέτρητες ώρες που περνάω καθημερινά μπροστά από τον υπολογιστή, έχουν επηρεάσει σημαντικά το σώμα μου. Έχω παρατηρήσει ότι η στάση μου έχει χειροτερέψει, ο λαιμός και οι ώμοι μου είναι πιο σφιχτοί από ποτέ και η πλάτη μου είναι γεμάτη κόμπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το JustStand.org, ο μέσος άνθρωπος κάθεται για 12 ώρες την ημέρα. Ακραίο όμως δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο εάν σκεφτείς ότι ξοδεύω 2 ώρες την ημέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Εάν πάλι ανήκεις σε εκείνε που προσγειώνονται στον καναπέ μετά τη δουλειά, αυτές οι ώρες γίνονται αυτομάτως πολύ περισσότερες.

3 tips για να ανακουφιστείς από την καθιστική εργασία

1) Βάλε κάποια μορφή άσκησης ή την yoga στη ζωή σου

Κάνε κάτι καθημερινά για το σώμα σου ακόμα κι αν είναι για 15-20 λεπτά. Βάλε λίγο νωρίτερα το ξυπνητήρι και βγες για περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τη yoga.

2) Κάνε συχνά διαλείμματα

Κάθε 1,5-2 ώρες καθιστικής εργασίας, καλό είναι να σηκώνεσαι για να πας μέχρι το μπάνιο ή για έναν μικρό περίπατο.

3) Δοκίμασε ασκήσεις για να ξεπιαστείς

Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές εύκολες ασκήσεις stretching που θα σε ανακουφίσουν.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram