Υποφέρεις από ημικρανίες; Το Ωμέγα-3 είναι το μυστικό για την αντιμετώπιση

Δημοσιεύθηκε 16 Ιουλίου, 2021

Εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής προκειμένου να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους και να γεμίσουν ενέργεια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πολλές παθήσεις (όπως οι ημικρανίες) που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά, εξαρτώνται από την διατροφή και τον τρόπο διαβίωσής μας.

Από τα πιο γενικά συμπληρώματα, όπως είναι οι πολυβιταμίνες, έως τα συγκεκριμένα, όπως τα Ωμέγα-3, καθένα από αυτά βοηθά το σώμα μας ν' αντιμετωπίσει πολλές πτυχές της υγείας μας. Ένα από τα θαυματουργά λιπαρά οξέα που περιέχονται σε πολλά συμπληρώματα και τροφές που βρίσκονται  στο σπίτι μας είναι τα Ωμέγα-3. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα, μια μελέτη διαπίστωσε ακόμη ένα  όφελος στα θαυματουργά αυτά οξέα: την ανακούφιση από τις ημικρανίες.

Συγκεκριμένες ιδιότητες που βρίσκονται τόσο στα Ωμέγα-3 όσο και στα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα έχουν μοναδικές ικανότητες στην καταπολέμηση του πόνου. Και τα δύο αυτά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα παράγουν οξυλιπίνες, μόρια που μπορούν να μετριάσουν την αίσθηση του πόνου σε όλο το σώμα. Η μελέτη περιελάμβανε 3 διαφορετικούς τύπους διατροφής με ποικίλους βαθμούς Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Στο τέλος της μελέτης, οι δύο ομάδες με αυξημένη πρόσληψη Ωμέγα-3 ανέφεραν μειωμένη συχνότητα ημικρανίας.

food with high fat benefits

Οι συγγραφείς της μελέτης εξήγησαν; «Ενώ οι δίαιτες δεν βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα ζωής, παρήγαγαν μεγάλες, ισχυρές μειώσεις στη συχνότητα και τη σοβαρότητα των πονοκεφάλων. Αυτή η μελέτη παρέχει την απόδειξη ότι ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω στοχευμένης διατροφής και λιπαρών οξέων».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram