Τσάι μπανάνας: Τι είναι και γιατί να το δοκιμάσετε

Δημοσιεύθηκε 21 Απριλίου, 2023

Οι μπανάνες είναι από τα πιο γνωστά φρούτα στον κόσμο. Είναι εξαιρετικά θρεπτικές, έχουν υπέροχη γλυκιά γεύση και χρησιμεύουν ως κύριο συστατικό σε πολλές συνταγές. Μάλιστα σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, οι μπανάνες χρησιμοποιούνται ακόμη και για την παρασκευή ενός χαλαρωτικού τσαγιού.

Τι είναι το τσάι μπανάνας;
Το τσάι μπανάνας φτιάχνεται από μια ολόκληρη μπανάνα μέσα σε βραστό νερό. Μπορεί να φτιαχτεί με ή χωρίς τη φλούδα και αυτό εξαρτάται συνήθως από την προτίμηση του καθενός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή το τσάι με φλούδα μπανάνας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για προετοιμαστεί λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αφαιρέσουν τη φλούδα.

Κάποιοι προσθέτουν στο τσάι με μπανάνα με λίγη κανέλα ή μέλι για να βελτιώσουν τη γεύση του. Προτιμάται συνήθως το βράδυ μιας και βοηθά στον ύπνο.

Τσάι μπανάνας - Θρεπτικά συστατικά
Το τσάι μπανάνας είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, καλίου, μαγνησίου, μαγγανίου και χαλκού. Μεταξύ άλλων ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την ανάπτυξη ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Τσάι μπανάνας και οφέλη για την υγεία
Το τσάι μπανάνας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και να αποτρέψουν το φούσκωμα. Είναι γλυκό στη γεύση χωρίς να περιέχει ζάχαρη γι' αυτό και κάποιοι το προτιμούν για να αντικαταστήσουν τα ζαχαρούχα ροφήματα που συνήθως καταναλώνουν.

Πώς θα φτιάξετε τσάι μπανάνας
Το τσάι μπανάνας εύκολα μπορεί να το φτιάξει κανείς με ή χωρίς τη φλούδα.

Τσάι μπανάνας χωρίς τη φλούδα
Γεμίστε ένα καστρολάκι με 500-750 ml νερό και βράστε το.
Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και κόψτε τις άκρες της.
Βάλτε τη μπανάνα στο νερό που βράζει.
Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά.
Προσθέστε αν θέλετε μέλι ή κανέλα.
Αφαιρέστε, σουρώστε και μοιράστε το τσάι σε 2 ή 3 κούπες.

Τσάι μπανάνας με τη φλούδα
Γεμίστε ένα καστρολάκι με 500-750 ml νερό και βράστε το.
Πλύντε πολύ καλά τη μπανάνα εξωτερικά.
Κόψτε τις άκρες της μπανάνας και βάλτε τη στο νερό που βράζει.
Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά.
Προσθέστε αν θέλετε μέλι ή κανέλα.
Αφαιρέστε, σουρώστε και μοιράστε το τσάι σε 2 ή 3 κούπες.
Αν πίνετε το τσάι μόνοι, αποθηκεύστε το τσάι που περίσσεψε σε ένα μπουκάλι, βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 μέρες και απολαύστε το είτε κρύο, είτε ζεσταίνοντάς το σε ένα μπρίκι ή τον φούρνο μικροκυμάτων.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram