Τσάι και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσιεύθηκε 24 Νοεμβρίου, 2021

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα, ότι όσοι αθλούνται και πίνουν πράσινο τσάι, χάνουν το διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν αθλούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μυστικό για την απώλεια βάρους βρίσκεται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού.

Ποιος τύπος πράσινου τσαγιού όμως είναι ο καλύτερος; Παίζει ρόλο η θερμοκρασία; Επιτρέπεται το τσάι με διάφορες γεύσεις;

Πράσινο τσάι σκέτο ή με γεύσεις; Πράσινο τσάι με γεύση ροδάκινο, μήλα ή κράνμπερι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη του πράσινου τσαγιού μπορεί να αλλοιωθούν από την προσθήκη διάφορων γεύσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί το τσάι με γεύσεις περιέχει συνήθως ζάχαρη ή άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, άρα και θερμίδες. Αποφύγετε λοιπόν το τσάι με γεύση και πρόσθετη ζάχαρη και προτιμήστε οργανικό πράσινο τσάι.

Herbal Tea, Women, Tea - Hot Drink, Drinking, Only Women, hand

Παίζει ρόλο ο τύπος του τσαγιού; Η ποιότητα των φύλλων τσαγιού και η χρήση πρόσθετων συστατικών μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της δίαιτας. Εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει προσθήκη ζάχαρης, ελέγχετε την ετικέτα και ψάξτε για τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούν όλα τα φυσικά συστατικά και δεν έχουν τεχνητά συντηρητικά.

Ζεστό ή παγωμένο; Τα οφέλη για την απώλεια βάρους μεγιστοποιούνται όταν καταναλώνετε το πράσινο τσάι ζεστό. Προσοχή όμως: Μην αφήνετε το νερό να έρθει σε πλήρη βρασμό. Αντ' αυτού, ρίξτε το νερό πάνω από τη σακούλα τσαγιού ακριβώς πριν βράσει, τη στιγμή δηλαδή που αρχίζουν να σχηματίζονται μικροσκοπικές φυσαλίδες. Στη συνέχεια, αφήστε το τσάι για περίπου 2-4 λεπτά.

Μπορεί το πράσινο τσάι να χαλάσει; Το πράσινο τσάι δεν χαλάει, αλλά ισχύει και γι’ αυτό ό,τι για τα περισσότερα τρόφιμα, δηλαδή όσο πιο φρέσκο, τόσο καλύτερο. Εάν χρησιμοποιείτε χύμα τσάι ή τσάι σε σακουλάκια, καταναλώστε τα εντός έξι μηνών. Σε αντίθετη περίπτωση, το τσάι θα χάσει μέρος των αντιοξειδωτικών ουσιών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram