Τριήμερο της Πρωτομαγιάς: Τρία χωριά στην Εύβοια για απόδραση

Δημοσιεύθηκε 25 Απριλίου, 2023

Η φύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα παρακάτω ορεινά χωριά της Εύβοιας και όποια εποχή κι αν τα επισκεφθείς θα σου χαρίσουν απλόχερα τον πλούτο τους.

Καταρράκτες και πλατάνια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και μεταξύ άλλων στη λίστα μας έχουμε ξεχωρίσει τρία χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή το τριήμερο της πρωτομαγιάς, μπορείτε να τα ανακαλύψετε και να τα περπατήσετε απολαμβάνοντας το θαύμα της φύσης.

Στενή
Η Στενή Ευβοίας είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Εύβοιας και ξεχωρίζει λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς του. Το καταπράσσινο τοπίο της Στενής με τα πλατάνια είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τις πεζοπορίες στη φύση και φυσικά είναι ο τόπος που θα σε αποφορτίσει από τη βαβούρα της πόλης γεμίζοντάς σε με καθαρό οξυγόνο.

steni evia spitia plagia 1024x576 1

Πλατανιστός
Το κρυμμένο χωριουδάκι στις πλαγιές της Όχης, στη Νότια Εύβοια είναι ιδανικό για τους εξερευνητές. Εκείνο που αξίζει φυσικά και για αυτό οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το χωριό αυτό είναι ο καταρράκτης του Πλατανιστού ο οποίος βρίσκεται πάνω στη διαδρομή που ενώνει τη Κάρυστο με τα αρκετά μικρά και απομονωμένα χωριά του Κάβο Ντόρο.

Στρόπωνες
Φαράγγια, σπήλαια, φυσική βλάστηση και ένα τοπίο βγαλμένο από τη χώρα των θαυμάτων, το ορεινό χωριό Στρόπωνες είναι εκείνο που θα μείνει σίγουρα στο μυαλό σας και κάθε χρόνο θα θέλετε να το ξαναπερπατήσετε. Το φαράγγι της Χιλιαδούς το οποίο διασχίζει ο ποταμός Στροπωνιάτης είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία spots και δεν χωρά αμφιβολία πως, αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας θα αγαπήσετε το φυσικό τοπίο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram