Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν πίνεις καφέ, σύμφωνα με τους Ιταλούς

Δημοσιεύθηκε 28 Αυγούστου, 2022

Η ζωή των Ιταλών είναι συνυφασμένη με τον καφέ, τον οποίο απολαμβάνουν αρκετές φορές την ημέρα, από το πρωί ως το βράδυ.

Παραγγέλνοντας έναν «καφέ» οι Ιταλοί εννοούν πάντα τον εσπρέσσο - δεν θα τους ακούσετε ποτέ να ζητούν εσπρέσσο. Επομένως, «il caffè» είναι ο εσπρέσσο, αλλά οι υπόλοιποι καφέδες έχουν τα ονόματα που ήδη γνωρίζετε (καπουτσίνο, latte, κ.ο.κ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι όταν οι Ιταλοί θα μπουν σε ένα μπαρ για να πιουν καφέ, θα τον πιουν όρθιοι και μέσα σε 5 λεπτά θα έχουν φύγει.

Δεν συνηθίζουν να δίνουν ραντεβού για «καθιστό» καφέ όπως κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά μόνο για φαγητό ή aperitivo.

Τώρα, ένα χιουμοριστικό βίντεο στο Instagram, βάζει στην εξίσωση του «σωστού καφέ» και άλλα τρία λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις.

Πρώτον, στα περισσότερα μπαρ, θα σας σερβίρουν τον καφέ μαζί με ένα μικρό ποτήρι με νερό. Θα πρέπει να το πιείτε πριν, ώστε να καθαρίσετε τη γεύση σας από άλλα φαγητά και ποτά πριν απολαύσετε τον καφέ, και όχι μετά.

Δεύτερον, θεωρείται άκομψο το να γλείψετε το κουταλάκι, αφού έχετε ανακατέψει τον καφέ σας. Αφήστε το απλώς δίπλα του, στο πιατάκι.

Τρίτον, ανακατεύοντας τον καφέ, μην τον γυρίζετε με τη φορά του ρολογιού αλλά ούτε από την αντίθετη. Κάντε μικρούς κύκλους από πάνω προς τα κάτω ώστε να ανακατευτούν καλύτερα τα αρώματα.

Επιπλέον, οι Ναπολιτάνοι παίρνουν μια μικρή ποσότητα καφέ και την απλώνουν στο στομιο της κούπας με το κουταλάκι, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram