Το homemade τσάι με 3 υλικά που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα

Δημοσιεύθηκε 8 Νοεμβρίου, 2021

Ύστερα από μια κουραστική μέρα στο γραφείο (ή εβδομάδα) το μόνο που θέλεις είναι να κάτσεις σπίτι σου, με την κουβερτούλα σου και το αγαπημένο σου βιβλίο και να χαλαρώσεις. Αν θέλεις και να κοιμηθείς λίγο φυσικά είναι πλήρως αποδεκτό.

Η υπερένταση και η κούραση της δουλειάς όμως βγαίνουν στην επιφάνεια και εσύ δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Η πρώτη σου σκέψη είναι να αγοράσεις λίγη βαλεριάνα και να βράσεις να πιείς μιας και έχει ηρεμιστικές/χαλαρωτικές ιδιότητες, όμως υπάρχει καλύτερη επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τσάι από μπανάνα θα το φτιάξεις πολύ εύκολα μόνη σου στο σπίτι και σίγουρα θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις όσο χρειάζεσαι.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία υποστηρίζει την παραγωγή μελατονίνης και μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των καλύτερων κύκλων ύπνου.

Το DIY αυτό αφέψημα είναι επίσης γεμάτο με κάλιο, το οποίο είναι εξαιρετικό για τη γενική υγεία των νεύρων και των μυών. Η χαλάρωση του μυαλού και του σώματος ωφελείται από αυτό, ενώ αποτελεί κι ένα φυσικό βοήθημα ύπνου.

Τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις;

Υλικά:
1 φλούδα μπανάνας
1 ½ φλιτζάνι νερό
1κ.σ μέλι

Πώς θα φτιάξεις το τσάι μπανάνας

Αφού πλύνεις ολόκληρη την μπανάνα πολύ καλά κόψε και τις δύο άκρες. Καθάρισε τη μπανάνα και βάλε τη φλούδα της σε μια κατσαρόλα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους.

Ρίξε το νερό πάνω από τη φλούδα της μπανάνας και αφήσε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερό, βάλε ένα χρονόμετρο 15 λεπτών. Αφαίρεσε τη φλούδα της μπανάνας από το νερό. Ρίξε το τσάι μπανάνας σε ένα φλιτζάνι και πρόσθεσε το μέλι.

Πιες το και απόλαυσε τα οφέλη του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram